Klaus Iohannis a avut, în cursul zilei de vineri, o serie de discuții telefonice cu ministrul de Interne, Nicolae Moga, precum și cu directorul STS, Ionel Sorinel Vasilcă în legătură cu crima odioasă de la Caracal, anunță Administrația Prezidențială într-un comunicat remis vineri seara.

Președintele Iohannis le-a cerut acestora ca cercetările legate de acest caz extrem de grav să fie desfășurate cu maximă celeritate și le-a transmis că la ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care va avea loc marți, așteaptă să îi fie prezentată o primă evaluare asupra situației.

”Președintele României subliniază că demisiile tuturor celor care au gestionat greșit acest caz, cu urmări atât de dramatice, sunt obligatorii. Pentru garantarea siguranței românilor și pentru a preîntâmpina situații similare, demisiile nu sunt însă nici pe departe suficiente.

Atât timp cât corupția, incompetența, promovarea pe alte criterii decât profesionalismul vor fi încurajate de unii decidenți politici, întreaga societate va avea de suferit. Pentru ca astfel de drame precum cea de la Caracal să nu se mai repete, este esențială și eliminarea acestor cauze profunde care au făcut-o posibilă”, se arată în comunicat.

240 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 9 =