Caută
Close this search box.

Marea Barieră de Corali în pericol. Ce afectează una dintre cele mai impresionante minuni ale naturii?

Agenția care gestionează Marele Barieră de Corali a rupt legăturile cu guvernul conservator din Australia pentru a solicita „cea mai puternică și cea mai rapidă acțiune posibilă” împotriva schimbărilor climatice pentru a salva minunea maritimă a patrimoniului mondial, potrivit AFP.

Autoritatea Parcului Marin a Marii Bariere de Corali, un organism guvernamental, a declarat într-un studiu publicat săptămâna aceasta că este necesară o reducere urgentă a emisiilor de gaze cu efect de seră, atât la nivel național, cât și la nivel mondial, pentru a proteja viitorul recifului. Creșterea temperaturilor mării legate de schimbările climatice au ucis zone mari de corali în reciful de 2.300 de kilometri, listat de ONU, care a suferit o înălbire a coralilor în 2016 și 2017.

Emisiile de gaze cu efect de seră din Australia au crescut în ultimii patru ani în cadrul guvernului recent re-ales al premierului Scott Morrison, care sprijină industria uriașă a cărbunelui. Acesta a refuzat să consacre obiectivele de reducere a emisiilor convenite conform acordurilor de la Paris privind clima în politica sa energetică formală, iar experții se întreabă dacă își pot îndeplini angajamentul de a reduce producția de gaze cu efect de seră cu cel puțin 26% sub nivelurile din 2005 până în 2030.

Dar agenția proprie a guvernului a avertizat în raportul său că „numai acțiunea cea mai puternică și cea mai rapidă posibilă privind schimbările climatice va reduce riscurile și va limita impactul schimbărilor climatice asupra recifului”. „Pierderea suplimentară a coralului este inevitabilă și poate fi minimizată prin limitarea creșterii temperaturii globale cât mai mult posibil”, a spus acesta. Autoritatea de recif a spus că tendințele curente privind emisiile de gaze, dacă nu sunt limitate, ar putea avea drept efect înălbirea mortală de două ori pe deceniu până în 2035 și chiar ar putea deveni anuale înainte de mijlocul secolului. „Dacă înălbirea devine mai frecventă și mai intensă, nu va mai fi suficient timp pentru ca recifurile să își revină și să persiste ca sisteme de corali dominate în forma lor actuală”, a spus acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri