Caută
Close this search box.

Nicolae Moga despre 10 august: ”Îmi doresc ca niciun cetățean român să nu mai fie bătut de un jandarm dacă respecă legea”

Noul ministrul al internelor, Nicolae Moga, a declarat, joi, la preluarea oficială a mandatului, că își dorește ca ”niciun cetățean român să nu mai fie bătut de un jandarm dacă respecă legea”, dar, în același timp, ”niciun jandarm să nu mai fie umilit sau bătut de protestatari”. 

„Funcţia asta de ministru al Afacerilor Interne este o funcţie politică într-o structură militarizată. Nu se poate un ministru al Afacerilor Interne să nu colaboreze cu toate structurile. (…) 10 august a fost un eveniment nefericit. Acolo, lucrurile au fost combinate. Eu cer ca niciun cetăţean, niciun român să nu mai fie bătut de un jandarm, atâta timp cât respectă legea. Dar niciun jandarm să nu fie bătut de un cetăţean răuvoitor. (…) Trebuie să înţelegem ce sistem să aplicăm la nivelul ordinii publice. Ne place cel din UE, unde suntem membri, (…) Ne place cel din UE, unde suntem membri cu drepturi depline, aşa cum este în Germania, Franţa? Cum e peste Ocean, în America? Atunci, stăm de vorbă şi o să facem aşa cum este acolo. Deocamdată noi avem lege, nişte regulamente, care trebuie respectate cu stricteţe”, a spus Nicolae Moga, citat de Mediafax.

Pe 1 iulie 2019, la aproape un an de la violenţele de la mitingul din 10 august, procurorii secţiilor parchetelor militare din cadrul Parchetului General au declinat către DIICOT dosarul privind agresiunile jandarmilor, precizând că în cauză sunt dispoziţii referitoare la siguranţa naţională.

Nicolae Moga a făcut, joi dimineaţă, primele declaraţii în calitate de ministru al Afacerilor Interne şi a precizat că nu şi-a dorit această funcţie însă, „dacă tot a fost să fie”, va încerca să facă lucrurile să meargă. Moga a precizat că a avut deja întâlniri cu şefii de arme.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri