Caută
Close this search box.

Patriarhia s-a delimitat ferm de afirmațiile prorectorului de la Facultatea de Teologie

patriarhia română

 Patriarhia s-a delimitat ferm de afirmațiile făcute de prorectorul Facultății de Teologie, Vasile Răducă, care a spus la Radio Trinitas că că dacă o femeie rămâne însărcinată după un viol este posibil să-i fi plăcut.

CNA a sancționat postul cu somație, iar Patriarhia s-a delimitat ferm de afirmațiile făcute de Răducă, adăugând că acesta nu va mai fi invitat la postul de radio.

În ce privește lipsa de reacție a moderatorului emisiunii, purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu a oferit ca posibilă explicație faptul că este masterand al preotului, ”deși asta nu îl scuză”.

Potrivit paginademedia.ro, Vasile Răducă a mai spus în respectiva emisiune și că sexul cu prezervativ este ”masturbare” și i-a mai transmis unei ascultătoare să se roage la Dumnezeu ca fiica ei să termine relația pe care o are cu un musulman.

Preot Vasile Răducă
Captura video

Vasile Răducă, preot profesor doctor la Facultatea de Teologie,este parohul Bisericii Kretzulescu, secretar al Comisiei de Bioetică a Patriarhiei Române și a fost decorat de două ori de Patriarhul Daniel, potrivit prezentării de pe pagina de internet a Universității București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri