Caută
Close this search box.

Polemici Dăncilă-Firea în CEx PSD: “eu PSD” decid candidatul

Ședință explozivă în Partidul Social Democrat, după un schimb acid de replici între Gabriela Firea și Viorica Dăncilă.

Gabriela Firea i-a reproșat Vioricăi Dăncilă că a încălcat regulile și a vorbit public despre o candidatură.

”Dumneavoastră sunteți prima care ați încărcat încearcă regula, să nu vorbim în afara partidului. Să nu ne mirăm pe urmă că presa cere reacții. Pentru că ține de noi toți. Ați spus că nu candidați, după ați ieșit public și ați zis că vă puneți la dispoziția partidului.”, a spus Gabriela Firea.

În replică, Viorica Dăncilă a spus că își roagă colegii să nu mai facă declarații în afara partidului sugerând că nemulțumirile trebuie discutate în interiorul PSD.

”Unii membri PSD nu au învățat nimic și au crezut că dacă ies în spațiul public înainte de a vorbi în forul statutar îi va aprecia cineva. Poate îi vor aprecia cei care vor răul partidului. Mă refer la toți. Când ești atașat unui partid, declarațiile trebuie să le faci întâi în interiorul partidului, iar apoi poți ieși cu declarații publice. Am cerut tuturor să facă acest lucru. Se vede că, pentru unii, interesul personal este mai mare decât interesul politic”, a zis Viorica Dăncilă.

Primarul Capitalei a continuat tirul acuzațiilor și i-a cerut Vioricăi Dăncilă să negocieze direct pentru prezidențiale cu cei de la ALDE. ”Este o greșeală faptul că noi comunicăm cu ALDE prin intermediul declarațiilor de presă. Ar trebui să vă vedeți cu ei, să vorbiți. Ei fac aceste declarații despre prezidențiale pentru că văd că noi ezităm.

Ar trebui să luăm o decizie și gata. Noi trebuie să chemăm Pro România la discuții cu toate cărțile pe masă. Haideți sa luam o decizie sa ne asumam, oricare candidat ar fi, dar să zice “eu PSD” decid candidatul. Impresia mea e ca decizia de fapt nu se ia in CEx”, a mai spus Firea.

Anterior, Gabriela Firea făcuse acuzații de aranjamente politice vizavi de candidatul PSD la prezidențiale.

„Analizarea șanselor celor care au cea mai mare credibilitate în partid și nu a celor care în urma unor înțelegeri au ajuns în poziții publice. Nu mai suntem la un examen de începători, ci unul de maturitate. Am primit mai multe telefoane în care mi s-a reproșat, în secial primari, că au sentimentul că nu vreau să mă implic. În acest context, am făcut declarațiile că vin la ședințele CEX și la toate discuțiile și analizele celui mai puternic candidat al PSD ALDE și Pro Romania, sunt deschisă unor discuții, nu spun da sau nu. Nu ar fi inteligent și corect. Mi-aș dori să fie o discuție reală cu colegii, președinții de CJ, ar fi păcat să reiasă candidatul din aranjamante”, a spus Firea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri