Caută
Close this search box.

Valorile văzute de alții. Unde și de ce (ne) pleacă oamenii!

Unul dintre fotbaliștii cei mai promițători ai generației tinere din România, despre care am mai scris aici – e vorba de prahoveanul Raul Bucur, despre care am mai scris – va ajunge, curând, la o importantă grupare care nu este județul său natal, scenariu tras parcă la indigo după clasicul și tristul obicei românesc, acela de a nu vedea și aprecia la timp valorile din propria ”grădină”. E valabil cam în toate sporturile și domeniile de activitate. dar asta nu înseamnă că se scuză. Dimpotrivă.

Așadar, fotbalul românesc e plin de paradoxuri și de situații inedite. Unele chiar spectaculoase, chiar dacă, întâmplător sau nu, ele sunt și destul de previzibile.

Un astfel de caz este cel al unui tânăr extrem de talentat, care are numai 16 ani și jumătate -Raul Bucur – și care a fost deja la selecționata națională a vârstei sale (2002), dar și, mai mult decât atât, a fost cooptat la ”lotul mare” al celor de la Petrolul Ploiești, o echipă despre a cărei prezență și tradiție la vârful fotbalului românesc nu mai este nevoie să vorbim.

Cu tpate aceste, lucrurile nu sunt simple deloc în cazul lui Raul Bucur, așa cum ar fi fost – probabil – normal. După ce a participat la pregătirile celor de la Petrolul, desfășurate la Poiana Brașov înainte de 10 iulie, el nu a mai plecat și în cantonamentul de 12 zile din Turcia, decisiv pentru structura echipei în noul sezon competițional.

Sigur, aici pot interveni varii motive ale clubului sau ale antrenorilor, nu intrăm acum în amănunte. Chestiunea este, însă, alta, așa cum notam și la începutul acestor rânduri:

Fotbalistul cu pricina, Raul Bucur, aflat mereu într-o excelentă formă fizică, având aici o pregătire cu totul specială, dar și posesor al unei viteze, control al balonului și tehnici remarcabile, va ajunge în curând, chiar foarte curând, la o echipă importantă din peisajul fotbalistic intern. Moment în care, pe bună dreptate, Ploieștiul ar putea să ”plângă” după el, cum au mai făcut-o numeroase orașe mari și echipe reputate după oameni pe care i-au avut ”în mână”, nu i-au prețuit, iar care apoi au ajuns să fie consacrați de alte cluburi, ba chiar să meargă mai departe. la echipe celebre de peste hotare!

Foarte iinteresant de văzut ce scriam în ianuarie 2019 despre Raul Bucur, când la Petrolul era o cu totul altă conducere, administrativă și tehică. Dar, cel puțin deocamdată, nu asta e important. Evident, nici noi și nici altcineva nu puteam bănui – în anuarie – nimic din ceea ce avea să se întâmple. (foto Stiri Actuale)

FOTO. Fotbalul de azi și de mâine. Surpriza vine din Prahova și se numește Raul Bucur

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri