Caută
Close this search box.

FOTO. Fotbalul de azi și de mâine. Surpriza vine din Prahova și se numește Raul Bucur

Fotbalul românesc are resurse inepuizabile. E adevărat, marile talente nu se pot găsi în fiecare zi. Totuși, dacă noi nu le găsim, ele apar. Pentru că, de la Dobrin și Hagi încoace, așa este fotbalul din Carpați. Așa funcționează.

Din Prahova spre Europa

Unul din numele care stă să ”explodeze” în sportul-rege din România este acela al prahoveanului Raul Gabriel Bucur, actualmente legitimat (încă) la juniorii Petrolului, echipă care tinde să revină, după un parcurs în forță, pe prima scenă internă, acolo unde se pare că îi este locul.

Dar să revenim la Raul Bucur. Are 16 ani, împliniți pe 24 decembrie 2018, 1,81 m înălțime și 67 de kilograme. Înalt pentru vârsta lui, el este și foarte tehnic, calități care arareori stau împreună. Mai mult, dă semne sigure că va mai crește – din toate punctele de vedere – și că îl va egala sau chiar depăși, la propriu și la figurat, pe tatăl său, care a evoluat și el, cândva, la juniorii Petrolului, dar și în Liga a 3-a italiană!

Impresarul este Ana Maria Prodan!

În mod firesc, Raul Bucur a fost selecţionat în Naţionala categoriei sale de vârstă, 2002, şi a semnat deja un contract de reprezentare cu Ana Maria Prodan, un impresar care, dincolo de controversele mediatice, nu a dus niciodată lipsă de inspirație, ambiție și, mai ales, de succes, când a fost vorba de fotbal.
Raul Gabriel Bucur joacă, așadar, la juniorii Petrolului, fiind în prezent elevul cunoscutului fost goal-keeper Gheorghe Liliac, după ce a trecut pe la un alt antrenor ploieștean cu foarte bune rezultate, Marius Manolache. Interesant este că acesta din urmă, antrenorul Marius Manolache, ajunsese să joace cu Bucur pe (cel puțin!) patru posturi: extrema stânga, vîrf de atac, extremă dreapta sau fundaș dreapta. Ba chiar și mijlocaș ofensiv. Practic, Raul era singurul tânăr cu care antrenorul său putea să facă acest lucru.

Omul de gol al oricărei echipe în care joacă

Însă oricum ar juca, Raul Bucur tinde să devină în fiecare meci omul de gol al echipei sale. Are deja un stil inconfundabil: viteză de joc și de reacție, tehnică individuală evidentă, posesie remarcabilă, pasează și șutează cu ambele picioare, din orice poziție, simț tactic cu mult peste vârsta sa și peste cei (deocamdată) 10 ani de fotbal. Și încă ceva. Raul este unul dintre puținii fotbaliști de vârsta lui care are preparator fizic și care lucrează zilnic, pe lângă antrenamentele obișnuite, la sala de fitness, după programe elaborate în mod special pentru marea performanță fotbalistică.

De pe acum este considerat a fi unul dintre cei mai talentaţi tineri fotbaliști, din ultimii ani, ai Petrolului și ai Prahovei, dar nu va mai trece mult – este inevitabil – și echipe importante din România vor dori să discute cu el și cu reprezentanții săi, dacă nu au și făcut-o deja !

Întâlnirea cu Liga I este, așadar, o chestiune de ordinul viitorului celui mai apropat. Adevărata întrebare este: cât va rămâne și acolo? Asta până când, inevitabil, echipele din Europa vor pune ochii pe el.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri