Veştile venite de la meteorologi nu sunt în măsură să ne bucure. Ciclonul care a făcut victime în Grecia poate ajunge, în acest weekend, în România.

Directorul general ANM, Elena Mateescu, a fost invitata lui Mihai Gândea, joi seară, la ”Sinteza Zilei”, unde a explicat fenomenul formării ciclonului.

Ciclonul care a lovit din plin Grecia care a produs pagube materiale și umane considerabile, ucigând chiar doi români are șanse să ajungă în Marea Neagră, pe teritoriul românesc.

„În România, prognoza meteorologică indică un grad de instabilitate atmosferică în special pentru partea de centru, vest și zona de munte a țării noastre în cursul zilei de sâmbătă.

Acest sistem frontal, cu deplasare spre partea de est, aduce duminică un grad de instabilitate în cea mai mare parte a țării. În funcție de poziționarea nucleului ciclonului vom monitoriza situația, cu siguranță pe parcursul dimineții de sâmbătă, dacă modelele își vor păstra din perspectiva structurii și poziționării acestui ciclon în zona țării noastre care să aducă fenome meteorologice severe, vom emite o avertizare generală”, a declarat Elena Mateescu.

„Dacă poziția ciclonului va fi în special pe traiectoria de sud-vest, în condițiile în care avem și raport de umeazeală din bazinul vestic al Mării Negre, este posibil să vorbim de o intensificare în această parte a țării”, a mai precizat directorul ANM, potrivit antena 3.

FOTO: Antena 1

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.