Caută
Close this search box.

Descoperire macabră în Peru. Arheologii au găsit resturile a 227 de copii sacrificați

Arheologii din Peru spun că cele 227 de cadavre pe care le-au descoperit pe un sit folosit de cultura precolombiană Chimu sunt cea mai mare descoperire de copii sacrificați văzută vreodată, relatează AFP.

Arheologii au săpat încă de anul trecut pe uriașul loc de sacrificiu din Huanchaco, un oraș turistic de pe plajă, la nord de capitala Lima. „Acesta este cel mai mare sit unde s-au găsit rămășițe ale copiilor sacrificați”, a declarat marți pentru AFP arheologul șef, Feren Castillo. Castillo a spus că copiii, cu vârste cuprinse între 4 și 14 ani, au fost sacrificați într-un ritual pentru a onora zeii culturii Chimu. „Au fost sacrificați pentru a potoli fenomenul El Nino”, și sunt semne că ar fi fost uciși în perioada vremii ploioase, a spus el. El a adăugat că ar putea fi găsiți mai mulți copii sacrificați. „Este incontrolabil, chestia asta cu copiii. Oriunde sapi, mai e unul”, a spus Castillo. Resturile copiilor au fost găsite într-o poziție orientată spre mare. Unii mai aveau pielea și părul.

Huanchaco a fost un loc unde au avut loc multe sacrificii ale copiilor în timpul culturii Chimu, a cărui apogeu a fost între 1200 și 1400. Arheologii au găsit pentru prima dată cadavre ale copiilor la locul de săpătură din cartierul Pampa la Cruz din oraș, în iunie 2018, dezgropând 56 de schelete. Pampa la Cruz se află la mică distanță de Huanchaquito, unde au fost găsite resturi de 140 de copii sacrificați și 200 de lame în aprilie 2018.

Civilizația Chimu s-a extins de-a lungul coastei peruviene până în Ecuador, dar a dispărut în 1475 după ce a fost cucerită de Imperiul Inca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri