Caută
Close this search box.

DIICOT a încheiat perchezițiile în casa lui Gheorghe Dincă

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism anunţă că percheziţiile la casa lui Dincă din Caracal au fost finalizate.

În funcţie de ce descoperiri vor fi făcute în materialele ridicate, anchetatorii pot reveni la Caracal pentru noi percheziţii, anunță un comunicat de presă al instituției.

„Astăzi, 29.08.2019, activitățile desfășurate la domiciliul inculpatului Dincă Gheorghe au fost în cea mai mare parte finalizate, cu referire directă la cercetarea criminalistică.

Până la data expirării autorizației de percheziție emisă de către instanța de judecată, vor fi efectuate și alte activități, în funcție de analiza ulterioară a mijloacelor de probă ridicate până la acest moment de la locul faptei”, transmite DIICOT.

Acestea au fost cele mai ample percheziții care au fost făcute vreodată în România într-un caz de crimă. Criminaliștii au răscolit timp de o lună toată proprietatea lui Gheorghe Dincă. Potrivit Digi 24, o suprafață imensă, de aproape 3.000 de metri pătrați.

Fiecare palmă de pământ a fost scanată cu un aparat folosit de arheologi și geodezi. Detectorul a indicat 37 de locuri în care structura pământului a fost răscolită și i-a obligat pe criminaliști să sape tot atâtea gropi, unele mici, însă altele cu diametrul de câțiva metri și adânci de până la 6 metri. Anchetatorii au adunat mii de probe, pe care le-au transportat cu 7 camioane la INML, pentru a fi expertizate.

Citește și: Norica Nicolai: Klaus Iohannis transformă România într-o imensă clinică de psihiatrie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri