Facebook a anunţat marţi lansarea unei noi opţiuni pentru gestionarea datelor personale recuperate din aplicaţii şi site-uri terţe, funcţie care va fi testată mai întâi în Irlanda, Spania şi Coreea de Sud, înainte de a fi implementată ”în lunile următoare” pe plan global.

Noua funcţie va permite utilizatorilor să separe datele recuperate de Facebook din aplicaţii sau site-uri terţe – cum ar fi magazinele online – de conturile personale de pe reţeaua de socializare, conform Agerpres.

Până acum, Facebook lega aceste informaţii de conturile utilizatorilor tocmai pentru a le putea propune publicitate ţintită.

Am anunţat acum mai bine de un an dorinţa noastră de a lansa un instrument care să elimine istoricul din afara Facebook şi să deconecteze istoricul de navigare de profilurile utilizatorilor”, a reamintit Stephanie Max, director de produs în cadrul Facebook, cu ocazia unei conferinţe de presă telefonice.

Lansăm astăzi versiunea de test în trei ţări, iar acest lucru ne va permite să probăm produsul în trei limbi diferite„, a subliniat ea.

In practică, noua opţiune, care va fi disponibilă în cadrul setărilor de confidenţialitate, nu permite ştergerea datelor deţinute de Facebook şi provenite de la aplicaţii şi site-uri terţe, dar permite, într-o anumită manieră, anonimizarea acestora, iar ca atare, Facebook nu va mai putea face legătura între aceste date şi profilurile utilizatorilor.

Datele respective provin în cele mai multe cazuri de la instrumente de publicitate online, dar şi în urma acţiunii de monitorizare a traficului din aplicaţii sau pe site-uri. Ele cuprind informaţii referitoare la dispozitivul folosit (marcă şi model, numele de utilizator etc), fie că este vorba despre un calculator, un smartphone sau o tabletă.

În general, folosim aceste date pentru a propune publicitate în concordanţă cu produsele şi informaţiile căutate. Dar credem că este important să oferim utilizatorilor noştri un plus de transparenţă şi de control în ceea ce priveşte acest tip de date„, a adăugat Stephanie Max.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.