La trei zile după eșecul cu Spania, România a trecut, greu, opinitit, cu 1-0 de Malta și continuă să spere la calificarea la Euro 2020. Selecționerul nu e îngrijorat după prestația ștearsă a tricolorilor de la Ploiești și consideră că tinerețea primului ”11” a făcut ca jocul să sufere.

Selecționerul Cosmin Contra a recunoscut faptul că naționala nu a evoluat conform așteptărilor cu Malta și a găsit și cauza principală pentru acest lucru: tinerețea. Mulțumit doar de primele 20-30 de minute, Contra crede că nervozitatea tinerilor tricolori și-a spus cuvântul: ”A doua repriză jocul nu a strălucit, însă în primele 20-30 minute am avut ocazii și un gol valabil. Apoi am comis o greșeală în urma căreia și ei au avut o ocazie foarte mare.

E greu să deschizi o echipă care se apără. Pentru noi era o finală. Am introdus o echipă tânără, am debutat 3 jucători. De aceea nu a fost jocul mai legat. Nu știu de ce au fost jucătorii nervoși. Am văzut dorință. Azi, echipa a fost mai nervoasă ca de obicei. Am avut posesie, șuturi, centrări. A doua repriză nu am avut luciditate.”, a declarat selecționerul. Personal, cred că el nu a văzut în teren Malta, c selecționata Italiei, care, într-adevăr, a dezvoltat o adevărată știință a a defensivei acerbe și a închiderii jocului, încă din anii 30, când cucerea primul său titlu mondial…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here