Caută
Close this search box.

Cum a fost sabotat Aeroportul Oradea de coaliţia PSD-UDMR, din CJ Bihor

aeroportul oradea

Coaliția PSD – UDMR, care conduce Consiliul Județean Bihor, instituție ce are în subordine Aeroportul Oradea, e acuzată că a dus intenționat spre distrugere aeroportul, pentru a favoriza concurența din orașul maghiar Debrecen.

Fostul manager al aeroportului Oradea acuză că șefii UDMR de la Consiliul Județean i-au interzis să negocieze cu companii low-cost pentru zboruri pe aeroport, în timp ce primarul orașului, Ilie Bolojan, vorbește despre iresponsabilitate.

Scandalul apare la doar trei săptămâni după ce Aeroportul Debrecen a preluat conducerea în topul celor trei aeroporturi regionale din regiune şi devine aeroportul cu cel mai mare trafic, potrivit primarului oraşului maghiar, citat de agenția maghiară MTI.

După compararea datelor de la aeroporturile din Košice şi Oradea, aeroportul din Debrecen devine aeroportul regional cu cel mai mare trafic din regiune, a spus politicianul maghiar.

Gheorghe Pașc a demisionat la începutul lunii de la șefia Aeroportului Oradea și a declarat în presa locală că președintele UDMR al Consiliului Județean, Pasztor Sandor, i-a interzis să discute cu WizzAir și RyanAir, companii pe care Pașc voia să le readucă în oraș după doi ani.

“I-am spus cu ce companii port discuții. Iar dumnealui mi-a spus următoarele: «Cât timp eu sunt președinte, vă interzic să mai discutați cu vreo companie aeriană». L-am întrebat de ce. Mi-a spus: «Pentru că așa trebuie». Lângă mine era dl Bimbo. I-am transmis că este contractul meu de mandat să discut cu operatorii. Atunci mi-a spus: «Vă interzic să discutați cu Wizz Air și Ryanair. Puteți discuta cu Tarom sau cu celelelate». Și a plecat”, a spus fostul șef al aeroportului pentru publicația Bihon.ro.

Fostul director Gheorghe Pașc a spus pentru Bihoreanul că şi-a format şi el convingerea că linia strategică a acestora este de a izola Aeroportul Oradea, nu de a-l dezvolta, sprijinind astfel concurenţa din Debrecen: „Nu a fost o demisie, ci o depunere a mandatului. Am renunţat la mandat pentru că nu mă lăsau să îmi îndeplinesc atribuţiunile. Abia acum îmi dau seama că este ceea ce apare în presă: trebuie ca Oradea să nu mai aibă zboruri, din moment ce mi se interzice să vorbesc cu companiile aeriene”.

Imediat după demisia lui Gheorghe Pașc, Consiliul Județean condus de UDMR și PSD a organizat un concurs pentru ocuparea postului. Singurul dosar acceptat la concurs este al unei contabile de școală, Cristina Antik. Ea este soţia judecătorului Levente Antik, de la Curtea de Apel Oradea, şi, totodată, membră în Consiliul de Administraţie al Aeroportului, potrivit Bihoreanul. Ea are experienţă de contabil-şef la Palatul Copiilor, Colegiul Naţional Iosif Vulcan şi la Şcoala Gimnazială Szacsvay Imre.

Primarul din Oradea, Ilie Bolojan, a reacţionat extrem de critic la situația de la aeroport, acuzând conducerea Consiliului Judeţean de „iresponsabilitate” şi de „premeditare” (sursa). Având în vedere că turismul din oraș, o sursă importantă de venituri la buget, depinde de aeroportul subordonat Consiliului Județean, Bolojan a apelat din nou la conducerea CJ Bihor, cerându-i să accepte un parteneriat cu Primăria Oradea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri