Caută
Close this search box.

Fost ofițer la Doi și-un sfert, pensionat de tânăr cu 91.000 de lei, e propus de Dăncilă ministru de Interne

Daniel Chirilă, propus de Viorica Dăncilă pentru funcția de ministru de Interne, este secretar de stat în minister.

Chirilă are însă un trecut legat de serviciul secret al MAI, fosta Doi și-un sfert, de unde s-a pensionat la doar 39 de ani cu o pensie anuala de 91.200 de lei.

Venit de la Craiova, unde a legat o relație apropiată cu Mihai Fifor, actualul ministru interimar, Daniel Chirilă și-a început cariera ca subofițer, adjunct de șef de post în comuna Punghina (județul Mehedinti), potrivit CV-ului său, citat de g4media. După ce a absolvit Facultatea de Drept a Universității din Craiova, Chirilă a intrat în 2006 în Directia Generala de Informatii si Protectie Interna (DGIPI, fosta Doi și-un sfert).

Până în 2010 a fost ofițer operativ la DGIPI, apoi șef de sector, director de diviziune la DGIPI. În 2011 s-a mutat ca șef de birou la Directia de Combatere a Criminalitatii Organizate din IGPR, iar din 2015 până în 2017 a lucrat pe post de consilier la Departamentul Securitatii Nationale din Administrația Prezidențială, unde a fost detașat de Ministerul de Interne.

În martie 2017 (39 de ani) a trecut în rezervă, iar cea mai recentă declarația de avere arată că în 2018 a avut o pensie de 91.200 de lei.

FOTO: Facebook/Daniel Chirilă

În paralel cu pensia a câștigat însă un salariu și din poziția de consilier al firmei S&T, filiala din România a unui gigant european din IT, iar în 2018 și 2019 a fost Director General al companiei Quality Business Solutions, o firmă implicată în mai multe achiziții controversate cu STS și Poliția Română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri