Caută
Close this search box.

Multiplu campion olimpic, găsit mort în propria locuință

Șoc și durere fără margini. Doliu în lumea sportului mondial și în cea a olimpismului, după ce, în mod cu totul neașteptat, un triplu campion olimpic și cvintuplu campion mondial a decedat marți, din cauze încă necunoscute, la vârsta de doar 49 de ani. Trupul neînsuflețit al marelui sportiv a fost găsit de un membru al familiei sale chiar în locuința din orașul natal, acolo unde a locuit întreaga sa viață.

Biatlonist cu trei titluri olimpice și cinci mondiale, norvegianul Halvard Hanevold a fost găsit mort în locuința sa din orașul natal Asker. Din primele informații, circumstanțele decesului nu au fost încă identificate, dar o anchetă în acest caz se află în desfășurare.

Hanevold a fost unul dintre cei mai importanți biatloniști norvegieni. El a câștigat trei medalii de aur la Jocurile Olimpice de iarnă, la Nagano, în 1998, Salt Lake City în 2002 și la Vancoucer în 2010, dar și cinci titluri mondiale.

După retragerea din sport din anul 2010, Hanevold și-a continuat studiile în inginerie, dar nu a urmat o carieră în profesie, ci a devenit analist pentru un post de televiziune norvegian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri