Caută
Close this search box.

Italienii oferă bani pe trei ani pentru a locui în sudul ţării

Italienii au găsit soluţii pentru a-şi popula localităţile în care numărul locuitorilor a scăzut. Declinul demografic accelerat a adus Italia în situaţia ca, în ultimii 90 de ani, pentru prima dată numărul cetăţenilor italieni să scadă la aproximativ 55 de milioane, conform Istat.

Doi factori se află în spatele acestui declin demografic, conform experţilor: o scădere numărului naşterilor, care este la un minimum istoric şi creşterea numărului celor care părăsesc ţara, în căutarea unor joburi mai bune.

Astfel, o regiune din sudul Italiei oferă celor care vor să se mute acolo 700 de euro pe lună, timp de trei ani.

Cei care se mută şi primesc subvenţiile trebuie să-şi deschidă o afacere, iar localitatea în care se mută trebuie să aibă mai puţin de 2000 de oameni.

Donato Toma, preşedintele regiunii Molise, a declarat pentru The Guardian, citat de Digi24, că autorităţile nu puteau pur şi simplu să ofere banii, pentru că „totul ar fi devenit un simplu act caritabil”.

„Vrem ca oamenii să investească aici. Să deschidă orice fel de afacere – o brutărie, un restaurant, orice. Este un mod de a da un nou suflu oraşelor noastre şi de a le mări în acelaşi timp şi populaţie”, a declarat Donato Toma.

Oficialul a declarat că toate satele şi orăşelele cu mai puţin de 2000 de locuitori vor primi 10 000 de euro pe lună cu care să înceapă construcţia de proiecte de infrastructură şi să promoveze activităţi culturale.

„Nu e vorba doar de creşterea populaţiei. E nevoie să facem în aşa fel încât oamenii să vrea să rămână aici, altfel vom ajunge din nou în aceeaşi situaţie în câţiva ani”, a adăugat Toma.

FOTO: www.metamer.it

Potrivit Institutului de Statistică din Italia, Molise, cu o populaţie de 305 000 de oameni, este una dintre regiunile care a pierdut cei mai mulţi rezidenţi în ultimii ani: 9000 de persoane au părăsit zona din 2014 până în prezent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri