Caută
Close this search box.

Marion Cotillard recita povestea Ioanei D’arc pe scena Ateneului Roman

Joi, 19 Septembrie 2019, in cadrul programului „Recitaluri si muzica de camera” in desfasurarea Festivalului Enescu va fi interpretat oratoriul  „Jeanne D’Arc au bûcher” al  compozitorului Arthur Honegger  pe un libret de Paul Claudel, scris acum 80 de ani.

Sub bagheta si indrumarea regizorala a tanarului dirijor Alexandre Bloch, Orchestra Națională din Lille, Corul Filarmonicii George Enescu si Corul de Copii Radio, solistii Georges Gay, sopranele Helene Guilmette şi Gabrille Philiponet, contralto Marie Karall, tenorul Cornel Frey vor reinventa in mod interpretativ aceasta partitura.

Bloch a declarat despre spectacolul caracterizat ca „un mister liric”: „Este prima dată când suntem integraţi în acest festival. Este o oportunitate importantă pentru orchestră să prezinte acest spectacol al lui Honegger. Am descoperit piesa cu câteva luni în urmă. Libretul semnat de Paul Claudel este extraordinar, se bazează foarte mult pe lirism. Totul e legat de mister”.

Oamenii sunt atât de proşti in existenta incat dirijorul ii expune precum animalele. Membrii orchestrei se ridica, imita sunete animalice, spectacolul este dinamic prin muzica si prin regie iar actrita principala expune  textul si se integreaza  peste o admosfera gata pregatita si descrisa sonor.

Marion Cotillard a preluat acest rol de la mama ei din 2005 cand a avut primul spectacol. Cunoaste textul si muzica dar fiecare combinatie de orchestre, dirijori, coruri, acusticile salilor de spectacole ii dau noi provocari si experiente unice. „Opera e aceeaşi, dar dirijorii se schimbă, orchestra se schimbă. Lucrurile sunt diferite şi, de fiecare dată, am experienţe diferite. De fiecare dată, e o experienţă nouă. Nu mă plictisesc” , a declarat acrita premiată cu Oscar pentru rolul Edith Piaf din „La môme” (2007) , la conferinta de presa avuta inaintea spectacolului din festivalul bucurestean.

Biletele sunt epuizate. Publicul asteapta cu nerabdare evenimentul. Transmisiunea Tv si cea radiofonica vor prezenta si vor memora concertul si din nou, ne bucuram ca Enescu  aduce atat energie prin umbra maretiei sale componistice si a valorilor artistice.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri