De la începutul crizei politice și după ieșirea ALDE din guvern, Antena 3 și România TV au abordat în prime time la minimă rezistență subiectele politice, preferând în schimb să acorde spații largi cazului Caracal.

Prin acest comportament, cele două televiziuni falsifică agenda publică, iar cazul Caracal este abordat de pe poziții conspiraționiste, menite să amplifice la maxim neîncrederea în instituțiile statului.

Mircea Badea și-a început emisiunea de luni seară, încercând să justifice de ce unele posturi nu vorbesc despre criza politică, ci preferă să pună în circulație toate conspirațiile despre cazul Caracal.

Uciderea Alexandrei reprezintă pentru Antena 3 motivul perfect pentru a relua teza ”statului de drept” corupt, cu polițiști, procurori, judecători și servicii secrete mână în mână cu mafioții. Cazul Caracal este apoi pretextul ideal de a minimaliza subiecte cu adăvărat relevante care ar pune într-o lumină proastă guvernarea Dăncilă și PSD.

Redăm mai jos un fragment relevant din debutul emisiunii realizate de Mircea Badea la Antena 3:

”Bună ziua, bun venit la superba emisiune, mai vorbim despre cazul Caracal. Credeti-ma, stimați cetățeni, probabil unii dintre dumneavoastră, dacă vă uitați la această emisiune, v-ați săturat de cazul Caracal. Adică nu mai puteți. Eu vă spun așa, că fac treaba asta cu televizorul, de 25 de ani. Deci eu vă spun așa, în țara numită România, aici la noi așa în colonia România, nu există alt subiect de interes la nivel de societate.

Mă refer la subiect din ăla main, cum ar zice americanul, adică principal. Campanie electorală, guvern, alea, credeți-mă, pe locul cinci, în cel mai bun caz. Pe locul 1, 2 și 3, Dincă, Caracal, asta este. Ascultați-mă că mă pricep. Dacă vă uitați pe audiențe, și audiențele sunt măsurate decent, veți vedea un lucru mai mult decât evident.

Cine face subiectul Caracal, uite, instituțiile statului, comunicatul IML, eu vă spun că-i doare la cot pe românași de comunicatul IML. Că au mai dat un comunicat acum, că 99 virgulă nu știu cât în butoi erau oasele Alexandrei. Prietene, nu-i interesează asta. Nu mai crede nimeni nimic în România. Adică a venit IML, stați puțin, lasă-ne băi, să scoată ei fetele alea, că ascund undeva.

Și audiențele , de departe cele mai mari, însemnând uriașe, sunt alea unde subiectul Caracal este făcut cel mai gros și fără nici un fel de sens. Adică, băi, voi ce vreți să spuneți, fetele alea n-au murit, sunt în viață, Dincă era parte dintr-o rețea, care le-a exportat, adică înțelegi ce spun. Dacă îi întrebi pe ăia care fac emisiunea, care-i ideea, nu știu să spună.

Pentru că ei fac un carcalete din care nu se înțelege nimic pentru că nu e nimic coerent, da-l fac, dar ce-a mai zis Tonel, da a mai zis un vecin, care la trei case de langa, dar mai aducem un numerolog, un psiholog, și întrebăm, după care intră o clarvăzătoare, cu un fost polițist, care a descoperit absolut nimic, și lumea la aia să uită.

În România la aia se uită lumea (…) Dacă vrei să faci o emisiune la care să nu se uite multă lume, faci despre asta: criza guvernamentală. Du-te bă de aici, că nu ne interesează. N-a numit ăla miniștri în guvern, Werner. Ce, mă? Cui îi pasă? Absolut nimănui, nimănui. Dar uite e o problemă mulți de la ALDE se îndreaptă acum spre PSD și îi dau țeapă lui Tăriceanu. Dar cui îi pasă? Absolut nimănui.

Mai sunt câteva săptămâni până la prezidențiale, voi vedeți undeva o minimă gâlceavă electorală? Asta și pentru că marea masă în țara asta nu este interesată în momentul ăsta decât de cazul Caracal. Atât. Și de fapt care-i treaba? Voi ce credeți? Care-i șmecheria. Bă, n-ar ști să spună ceva coerent. Băi aștia ascund? Poate ascund unii.

Ăia de acolo sunt mână în mână cu nenorociții. Dar cine-s nenoriciții și care sunt ăia? Ne mai uităm șase ore și vine Tonel, vine Cumpănașu, dar vine lumea și zice, băi, n-am înțeles exact dar mă mai uit și mâine. Deci, vreți să vorbim despre cazul Caracal? Vorbim! Sigur, nu intru în detaliul detaliului, dar nici nu interesează pe cineva.

Ceea ce este evident, chiar evident, în Caracal, ca în multe locuri din țara asta, mai sunt și altele la fel, dar un lucru este clar, de 17 ani îmi este clar, cu dovezi, am văzut eu cu ochii mei, da, și anume, clanurile interlope din România, atâta cât sunt, (…) sunt mână în mînă cu statul de drept. Și zic așa, statul de drept, adică sunt mulți milițieni mână în mână cu procurorii, mulți procurori mână în mână cu interlopi, sunt mulți judecători, mulți sereiști mână în mână cu interlopii…nu, sereiștii nu, a, nu, acolo ei servesc patria și nu. Retrag, sereiști nu, niciodată.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here