Caută
Close this search box.

Naţionalismul alb, o ameninţare teroristă majoră. Ce spune guvernul Trump

donald trump

Departamentul american al Securităţii Interne (DHS) acordă o atenţie majoră luptei împotriva ameninţării naţionalismului alb în Statele Unite – o premieră după atentatele teroriste ale extremei drepte din ultimul an, la El Paso, Gilroy, Poway şi Pittsburgh – în cadrul noii sale strategii în lupta împotriva terorismului, dezvăluită de către secretarul interimar Kevin McAleenan, relatează Vice News.

În total 22 de persoane – 14 americani şi opt mexicani – au fost ucise în august într-un atentat la El Paso, îndoliind America.

DHS, înfiinţat în 2002, în urma atentatelor de la 11 septembrie 2001, şi-a concentrat strategia asupra ameninţărilor reprezentate de grupări străine ca organizaţia Statul Islamic (SI) sau Al-Qaida.

Anunţul lui Kevin McAleenan marcehază  astfel o cotitură.

Secretarul interimar a precizat că după atentatul de la Sinagoga din Poway, în California, a organizat un subcomitet însărcinat cu atacuri similare, iar de atunci DHA a început să elaboreze ”un cadru strategic care să se bazeze pe succesul nostru în faţa organizaţiilor străine şi care să încorporeze învăţămintele trase”, a declarat vineri McAleenan.

”Statele Unite se confruntă cu un mediu al unei ameninţări în evoluţie constantă, cu o ameninţare teroristă şi o violenţă ţintită în interiorul frontierelor noastre care este mai diversificată ca niciodată după atacurile de la 11 septembrie”, a subliniat el.

”Suntem perfect conştienţi de ameninţarea tot mai mare din partea inamicilor noştri, atât străini, cât şi naţionali, care caută să încite la violenţă tinerii din ţara noastră”, a continuat el.

Vestea reprezintă o uşurare pentru experţii în domeniul securităţii naţionale, potrivit Vice. Ei alertează, de ani de zile, cu privire la atacuri teroriste ale naţionaliştilor şi adepţilor supremaţiei albe.

Administraţia lui Donald Trump a abrogat şi desfiinţat programe în domeniul securităţii naţionale concepute în vederea luptei împotriva ”extremismului violent”, inclusiv al extremei drepte.

Într-o audiere în Camera Reprezentanţilor, experţi au subliniat că Statele Unite sunt ”teribil de prost echipate să facă faţă ameninţării” extremei drepte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri