Caută
Close this search box.

Scenariu exploziv: Dacă Bănilă nu demisionează, Birchall va propune revocarea

felix bănilă

Președintele Klaus Iohannis a solicitat demisia lui Felix Bănila – FOTO – din funcția de procuror-șef al DIICOT, pe fondul gestionării anchetei din Caracal. Șeful statului condamnă modul în care a fost tratată familia Melencu.

Deşi Felix Bănilă nu a reacţionat la solicitarea preşedintelui, în presă şi în sistemul judiciar au fost deja lansate pe surse diverse scenarii. Magistraţii apropiaţi de zona opoziţiei au lansat scenariul revocării procurorului-şef al DIICOT. Astfel, dacă acesta ar refuza să demisioneze, ar urma o solicitare de revocare formulată de ministrul Justiţiei, Ana Birchall, pe modelul Kovesi şi Lazăr.

De altfel, ministrul Ana Birchall a avut, vineri, o discuți cu șeful DIICOT, în care i-a reproșat modul în care a fost gestionat cazul Caracal și modul în care a fost tratată familia Melencu.

Pe de altă parte, jurnalista Sorina Matei susţine că în spatele gestului lui Iohannis s-ar afla Oana Schmidt-Hăineală, procuror-şef adjunct al DIICOT şi, mai important, procuror de caz în dosarul Caracal.

DIICOT este ultimul mare parchet care are o conducere stabilă. Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi DNA au conduceri interimare de cinci luni, respectiv un an şi trei luni, situaţie care generează instabilitate şi afectează performanţele parchetelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri