hontwatches Rolexs Men's & Women's Replica Watches Sale.
duminică, noiembrie 29, 2020
SlideShow
Acasă Actualitate Social Alertă națională. Granițele ne-au fost închise. Un scenariu care ne aruncă în...

Alertă națională. Granițele ne-au fost închise. Un scenariu care ne aruncă în aer!

0
Pesta porcină alertează magazinele cu produse autentice românești din diaspora. Unitățile alimentare cu profil tradițional românesc, principalele entități beneficiare a exportului de carne de porc se așteptă la încasări mult mai mici, ceea ce va pune în mare pericol buna funcționare a afacerilor.

Până acum, faptul că României i-ar putea fi blocat exportul carne de porc în Uniunea Europeană, principala piață de desfacere, era binecunoscut. Noutatea pică și mai rău patronilor de magazine românești din afară și distribuitorilor en-gros este faptul că nu doar carnea de porc este vizată, ci și preparatele din carne de porc.

„E mult mai rău. Până acum, România dădea măcar procesarea, lua carnea de porc și din România și din afară, făcea produse cu valoare adăugată mare și dădea în comunitatea europeană înapoi, deci echilibra balanța.

De acum înainte, vor veni produse și carne din UE, dar nu va ieși din România nimic. Asta va însemna un impact uriaș și eventual și asupra celor care produc cereale. Tot acest lucru nu poate să ducă decât la creștere de preț, nu la prăbușirea prețului”, a declarat Sorin Minea, președintele Romalimenta pentru Digi 24.

Același Minea invocă un scenariu și mai sumbru.

„Următorii 10, 20, 100 de ani, România va fi complet închisă. Faceți o socoteală și veți afla cum o vom duce… Mult, mult mai prost”, a declarat Minea pentru sursa citată.

84 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 6 =