Caută
Close this search box.

Chris Terheş, la Strasbourg, izbea cu pumnii în masă, la prezentarea Raportului MCV

chris terheş

Europarlamentarul PSD Chris Terhes a avut un comportament total deplasat, in Parlamentul European de la Strasbourg, in timpul prezentarii de catre oficialii europeni a concluziilor raportului MCV. Terhes a dat cu pumnii in masa, relateaza un martor.

„Am avut privilegiul sa il vad la Strasbourg, la sedinta tehnica de prezentare a concluziilor raportului MCV pe europarlamentarul Chris Terhes (PSD) care dadea cu pumnii in masa si reactiona de parca era in peluza la un meci din Liga 1”, informeaza Vlad Epurescu.

Autoritatile romane nu au pus in aplicare recomandarile Comisiei Europene cu privire la suspendarea imediata a punerii in aplicare a legilor justitiei si a ordonantelor de urgenta subsecvente si la revizuirea legilor justitiei, indica raportul adoptat marti de Colegiul Comisarilor in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV), in care sunt evaluate progresele la cele patru Obiective de referinta pentru care este monitorizata Romania.

Argumentul adus de autoritatile romane a fost acela ca legile justitiei produceau efecte juridice care nu puteau fi oprite. Obiectivul recomandarii Comisiei Europene era acela de a aborda fondul problemelor create prin adoptarea legilor, or masurile ulterioare au exacerbat aceste probleme.

In plus fata de cele trei ordonante de urgenta adoptate in lunile septembrie si octombrie 2018, guvernul a adoptat, la inceputul anului 2019, alte doua ordonante de urgenta de modificare a legilor justitiei. Ca si in cazurile anterioare, graba adoptarii, lipsa consultarilor si motivele neclare pentru adoptarea acestor ordonante de urgenta au afectat securitatea juridica si previzibilitatea procesului judiciar, noteaza Comisia Europeana, in evaluarea facuta la Obiectivul de referinta 1 ”Garantarea unui proces judiciar mai transparent si mai eficient, in special prin consolidarea capacitatilor si a responsabilizarii Consiliului Superior al Magistraturii. Prezentarea evolutiilor si evaluarea impactului noilor coduri de procedura civila si penala”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri