Laura Codruța Kovesi, recent aleasă și conformată procuror general al Parchetului European, a vorbit pentru prima oară după acest nou succes profesional și a făcut o serie de dezvăluiri în premieră, inclusiv despre felul în care funcționa DNA până să ajungă sub șefia ei. Aceasta nu regretă absolut nimic din ce a făcut la Direcția Anticorupție, ba chiar susține protocolul DNA-SRI.

Protocolul pe care Kovesi îl apără a fost atacat la Curtea Constituțională de fosta coaliție de guvernare formată din PSD și ALDE. Pe 16 ianuarie, Curtea a decis admiterea sesizării făcute de președintele Camerei Deputaților de la acea vreme, Liviu Dragnea, privind existența unui conflict de natură constituțională între Ministerul Justiției și Parlament, ÎCCJ și alte instanțe, dar și că protocolul din 2009, cel pe care Kovesi îl apără, a afectat securitatea juridică a persoanei.

„Sigur că da (ar semna protocolul din nou, n.r.). Nu a fost ceva nelegal, din punctul meu de vedere. Dacă a fost bine sau nu că protocolul a fost clasificat? Acest lucru nu mi s-a părut o problemă în 2009, acum poate că l-aș trimite la CSM pentru o opinie. Dar protocolul trebuia încheiat. Până la apariția lui, fiecare lucra cum voia cu SRI. Acest protocol a instituit reguli scrise”, a declarat Laura Codruța Kovesi, conform ziare.com.

59 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 9 =