Caută
Close this search box.

CSM a eliberat-o din funcție pe Laura Codruța Kovesi

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat, marţi, eliberarea din funcţia de procuror a Codruţei Kovesi, după numirea în funcţia de procuror-şef la Parchetul European. Consiliul a aprobat și solicitarea acesteia privind rezervarea postului de la DIICOT Sibiu.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi, a hotărât înaintarea către Preşedintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie a Laurei Codruța Kovesi, procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul teritorial Sibiu, ca urmare a numirii sale în funcţia de procuror şef european al EPPO, începând cu data de 31 octombrie 2019.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât și rezervarea postului de procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul teritorial Sibiu, post pe care îl ocupă, în prezent Laura Codruța Kovesi.

Consiliul Uniunii Europene a confirmat, la jumătatea lunii octombrie, numirea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef european. Ulterior, liderii grupurilor politice din Parlamentul European au confirmat, în şedinţa Conferinţei președinților, numirea fostei șefe DNA în funcţia de procuror-şef al Parchetului European.

Se preconizează că EPPO îşi va începe activitatea în noiembrie 2020. EPPO va avea sediul la Luxemburg

Laura Codruța Kovesi este primul procuror care va conduce această instituție și urmează să preia funcția în luna noiembrie. Aceasta a afirmat, într-un interviu pentru agenția Reuters, că vor exista „aşteptări ridicate” în legătură cu activitatea instituţiei, însă primele „rezultate credibile vor apărea în doi, trei ani”, scrie Mediafax.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri