Europarlamentarul PSD Dan Nica, votat de conducerea partidului pentru funcţia de comisar european, a declarat marţi că nu are probleme penale şi că este dispus să dea toate răspunsurile la Bruxelles atunci când va fi întrebat despre dosarul Microsoft.

Întrebat, la Palatul Parlamentului, dacă el crede că la audierile din PE va fi chestionat despre problemele pe care le-a avut în dosarul Microsoft, Dan Nica a răspuns: „Dacă sunt aceste întrebări sunt mai mult decât dispus să le dau toate răspunsurile. Este simplu. În primul rând, în prima săptămână de campanie electorală din 2016 procurorul respectiv a decis să înceapă urmărirea penală. (…) Un an mai târziu a decis să îl închidă (dosarul – n.r.) fără să pot face eu absolut nimic. Astea sunt explicaţiile, care sunt extrem de simple”.

Dan Nica a spus că nu are „nici o problemă” atunci când a fost întrebat dacă se încadrează în cerinţele preşedintelui Comisiei Europene, care i-a solicitat premierului Viorica Dăncilă să propună persoane fără probleme penale.

„M-am uitat la acest lucru şi vă spun că nu am nicio problemă (penală – n.r.). Dacă v-aţi uitat, şi candidatul belgian a fost acceptat după ce vineri procuratura belgiană a decis să închidă dosarul”, a mai afirmat Dan Nica, citat de Agerpres.

29 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 3 =