Caută
Close this search box.

Dan Tudorache: Consilierii USR și PNL BLOCHEAZĂ sprijinul financiar acordat copiilor

dan tudorache

Primarul sectorului 1, Dan Tudorache, acuză consilierii PNL și USR că blochează acordarea de ajutoare financiare copiilor din sector, respingând rectificarea bugetară.

În ședința Consiliului Local, majoritatea PNL-USR a respins fără nicio justificare proiectul de rectificare a bugetului Sectorului 1. Astfel, a fost respins proiectul educațional “Grădinița pentru toți”, prin care copiii din toate cele 34 de grădinițe de stat din Sectorul 1 urmau să beneficieze gratuit, în anul școlar 2019/2020, de cursuri de limbi străine și programe de dezvoltare personală, anunță un comunicat de presă al sectorului 1.

Prin respingerea rectificării bugetare, nu poate fi implementat proiectul „Educație și Performanță” prin care elevii de la Liceul Teoretic Jean Monnet urmau să beneficieze gratuit, în acest an școlar, de o masă caldă și de pregătire suplimentară pentru pregătirea examenelor naționale.

De asemenea, în ședința de ieri, respingându-se rectificarea bugetară a fost blocată și achiziționarea de centrale termice noi pentru patru grădinițe din Sectorul 1: Grădinița nr.42, Grădinița nr.44, Grădinița nr.203 și Grădinița nr.206.

“Consilierii PNL și USR dau dovadă de o atitudine politicianistă, fără nici un fel de legătură cu nevoile de zi cu zi ale oamenilor. Ce fel de aleși locali sunt aceia care le taie copiilor de grădiniță cursurile de limba engleză? Ce fel de consilieri sunt aceia care le refuză elevilor de la Jean Monnet o masă caldă? Rolul Consiliului Local este să amendeze, atunci când este cazul, proiectele primăriei, dar să aducă astfel un plus de valoare acestora. Ce se întâmplă acum este respingerea de-a valma a unor proiecte bune și utile oamenilor”, a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, citat de Sursazilei.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri