Caută
Close this search box.

Doi asociați ai lui Rudy Giuliani care l-au ajutat în Ucraina au fost arestați în SUA

giuliani

Două persoane care l-au ajutat pe Rudolf Giuliani, avocatul președintelui Donald Trump, în eforturile de a face investigații împotriva democratului Joe Biden au fost arestați miercuri în Statele Unite sub acuzația că ar fi încălcat regulile finanțării campaniei electorale și urmează să apară joi în fața unui tribunal.

Potrivit sursei citate, cei doi sunt Lev Parnas și Igor Fruman, oameni de afaceri din Florida, fiind născuți în fostele republici sovietice.

Giuliani i-a identificat pe cei doi în mai drept clienții săi, mai scrie WSJ, care notează că amândoi au donat în campania republicanilor, dar și a președintelui Trump, în mai 2018, 325.000 de euro, prin intermediul unei companii, Global Energy Producers, se arată în documente oficiale.

Cei doi sunt acuzați de conspirație și de fals în declarații în documentele transmise Comisiei electorale federale. Plângerea împotriva celor doi a fost făcut de un grup de advocacy, care a cerut Comisiei electorale în iulie 2918 să investigheze în ce măsură Parnas și Fruman au încălcat legile privind finanțarea campaniilor electorale prin utilizarea unui firme pentru ascunde sursa donațiilor.

Parnas și Fruman au avut cine de lucru cu președintele la începutul lunii mai a anului 2018, potrivit unor postări pe Facebook șterse între timp, dar recuperate de Organized Crime and Corruption Reporting Project.

Cei doi s-au întâlnit inclusiv cu fiul președintelui, Donald Trump jr, către sfâșitul aceleiași luni. La sfâșitul anului 2018, Fruman și Parnas l-au introdus pe Rudy Giuliani la câțiva foști sau actuali procurori ucrainieni, pentru a discuta despre cazul Biden, susține WSJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri