Caută
Close this search box.

Hunter Biden l-a recrutat pe Louis Freeh, pentru a-l ajuta pe Puiu Popoviciu, apoi l-a angajat pe Giuliani

hunter biden

Hunter Biden, fiul fostului vicepreședinte american, l-a recrutat pe fostul șef al FBI, Louis Freeh, pentru a-l ajuta pe Puiu Popoviciu în ancheta în care era vizat de procurorii anticorupție și în care a fost condamnat în anul 2016.

Publicația amintește că Rudolph Giuliani, avocatul personal al președintelui Trump, a semnalat că intenționează să deschidă un nou front în atacurile sale împotriva fostului vicepreședinte Joe Biden.

Este vorba despre activitatea fiului acestuia, Hunter Biden, pentru un om de afaceri din România, care se confrunta cu acuzații de corupție.

Dar există o problemă în această strategie: și Giuliani a participat la o acțiune pentru a-l ajuta pe același om de afaceri și a fost recrutat în acest sens de către Louis J. Freeh, fostul șef FBI. De fapt, Giuliani și Hunter Biden erau în aceeași echipă, dacă nu în același timp. Iar activitatea lor și a lui Freeh în favoarea omului de afaceri din România a fost în contrast cu eforturile depuse de Statele Unite, inclusiv de vicepreședintele Biden în timp ce era în funcție, pentru a încuraja lupta anticorupție din această țară, mai scrie New York Times.

Ceea ce s-a întâmplat în România arată modul în care Giuliani a desfășurat o afacere internațională cu clienți care par să fi căutat să valorifice legăturile lui cu Donald Trump, deși el l-a acuzat pe Hunter Biden că a încercat să profite de numele tatălui său în afacerile sale în alte țări. Iar dezvăluirea legăturii dintre rolul său în România și a lui Biden vine într-un moment în care Giuliani, fost primar în New York, este cercetat de procurorii federali pentru posibile încălcări ale legilor de lobby.

Hunter Biden, care este avocat, l-a sfătuit pe omul de afaceri Gabriel „Puiu” Popoviciu, în 2015, în timp ce tatăl său era vicepreședinte, pentru a-l ajuta să scape de acuzațiile de corupție din România. În 2016, Popoviciu a fost condamnat pentru afacerea cu terenuri din nordul Bucureștiului.

Chiar în perioada în care acesta a fost condamnat în 2016, Biden l-a recrutat pe Freeh pentru a ajuta la caz, potrivit a patru persoane care cunosc această acțiune. Freeh l-a angajat apoi pe Giuliani, care anul trecut a criticat lupta anticorupție din România și a cerut amnistia celor condamnați, ceea ce ar fi putut să-l includă și pe Popoviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri