Caută
Close this search box.

Iohannis. Explozia de risc și furtuna decizională

Chiar dacă Partidul Național-Liberal a fost câștigătorul alegerilor europarlamentare din luna mai, îndepărtarea legală de la putere a celor care alcătuiesc clica PSD, fostă FSN, FDSN sau PDSR, agățată cu colții de putere în vreo 25 de ani din cei 30 scurși de la Revoluție, a fost mult mai dificilă decât ar putea să pară la prima vedere.</p>

Concret, căderea guvernului Dăncilă înseamnă sfârșitul unei perioade de agresiuni masive și constante împotriva statului de drept și mai ales împotriva justiției, agresiuni care s-au manifestat violent încă din prima lună de după alegerile parlamentare din decembrie 2016 și care, în ianuarie 2017, au generat proteste uriașe, fără precedent, în Piața Victoriei din Capitală.

Aceste practici au dus la o stare de conflict social, de revolte repetate ale unei mari părți din societatea civilă. Ele s-au manifestat, în mod inevitabil, prin iesiri in stradă, manifestații, diverse proteste și altele asemenea. toate acestea au făcut absolut necesară existența unei opoziții unite. Cu adevărat unite. O opoziție care sa schimbe cumplita stare de fapt generată prin stăpânirea României de Dragnea, Grindeanu, Tudose, Dăncilă, Ciolacu, Tăriceanu și alte asemenea figuri sinistre. Unirea opoziției a necesitat, însă, un lider puternic, care sa isi asume în totalitate riscurile.

Acest lider s-a dovedit a fi chiar președintele țării. Klaus Iohannis si-a asumat riscuri URIAȘE de imagine, pentru că, daca moțiunea nu ar fi trecut, el ar fi fost omul care ar fi avut cel mai mult de suferit, mai ales că ne aflăm atât de aproape de alegerile prezidențiale. Exact același lucru s-ar fi întâmplat și în cazul referendumului pe justiție din ziua alegerilor europarlamentare, când tot președintele Iohannis a fost singurul care și-a asumat un risc imens, acela ca referendumul să nu fie validat de votul popular.</p>

Dar riscurile asumate au dat roade. Referendumul a fost validat, iar moțiunea a trecut, aceasta din urmă în pofida presiunilor și chiar amenințărilor majore la adresa parlamentarilor PSD, toate venite chiar din partea liderului de partid și de guvern.

Dacă mai sunt unii care întreabă, sau se prefac că întreabă, ce face președintele României, ei bine, iată ce face. Între altele, desigur Își asumă riscuri MAJORE, mai mari decât oricare alte riscuri asumate de vreun om politic în România în această perioadă atât de complicată și periculoasă politic.Mai mult. A fost și este foarte bine că președintele își continuă atitudinea tranșantă, convocând consultări in cel mai scurt timp posibil. Mai exact, chiar a doua zi după moțiune. A fost ca o explozie a riscurilor, urmată de explozia imediată a furtunilor decizionale, pe cât de inevitabile, pe atât de necesare.

Iar acum ar fi in logica lucrurilor să avem un guvern PNL, cu Ludovic Orban premier, pentru că în jurul PNL s-a coagulat opoziția, chiar si nehotărâții Ponta, Barna sau eternul oportunist Tăriceanu. Dacă USR nu intra la guvernare, tot PNL va duce greul într-un proces, probabil, mai complicat ca oricând de reconstruire si menținere a statului pe linia de plutire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri