Caută
Close this search box.

Ministrul Justiției o acuză pe șefa CSM, Lia Savonea, de ABUZ

Continuă războiul CSM- Ministerul Justiției.

Se pare că Lia Savonea, șefa CSM. ar fi convocat plenul pentru marți dimineață, zi în care ministrul Justiției, Ana Birchall, nu poate participa. Ministrul acuză că acest lucru a fost făcut intenționat având în vedere că aceasta ar fi avut pe agenda de lucru întâlnirea de la JAI.

Tot Ana Birchall o acuză, într-o altă scrisoare, pe Lia Savonea, președinte al CSM, de imixtiune gravă în activitatea Guvernului, conform unui document obținut și prezentat de Antena 3.

”Am primit e-mailul dumneavoastră, astăzi, 4.10.2019, ora 16:27, prin care îmi comunicați faptul că ședința Plenului Consiliului Superior al Magistraturii va avea loc la data de 8 octombrie, la ora 10:00.

Este inadmisibil și de condamnat maniera în care continuați să convocați Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, fără consultarea prealabilă a tuturor membrilor CSM.

Mai mult, este curios faptul că deși de peste două săptămâni nu a mai fost convocat Plenul CSM, dumneavoastră înțelegeți să îl convocați într-o zi de vineri, spre seară. Nu pot să nu mă întreb care este totuși urgența. În consecință, vă rog să îmi comunicați motivele pentru care Plenul CSM nu a mai fost convocat din data de 17 septembrie 2019, respectiv de peste 2 săptămâni.

Totodată, așa cum va solicitat în repetate rânduri, reiterez rugămintea de a convoca ședințele plenului CSM, inclusiv prin comunicarea din timp a agendei de lucru, cu respectarea principiilor predictibilității și transparenței, permițându-mi astfel, exercitarea dreptului constituțional conferit de calitatea de membru de drept al CSM”, se arată în scrisoarea trimisă de Birchall.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri