Caută
Close this search box.

Viorica Dăncilă zice că a crescut cu 5% în sondajele de opinie

viorica dăncilă

Viorica Dancila si-a manifestat convingerea ca va accede in turul al doilea al alegerilor prezidentiale. Ea a sustinut ca PSD este a crscut cu 5% in sondaje dupa alegerile europarlamentare, ajungand acum la 27%.

Dancila a declarat, in cadrul unei intalniri pe care avut-o in municipiul Dorohoi cu primarii din judetul Botosani, ca alegerile prezidentiale sunt „o repetitie pentru alegerile locale”, dar si un criteriu de evaluare a viitorilor candidati la primarii.

„Cred ca alegerile prezidentiale trebuie privite ca o repetitie pentru alegerile locale. Rezultatul de la prezidentiale va arata gradul de incredere pe care il genereaza edilul localitatii sau gradul de incredere pe care il are presedintele de organizatie pentru a fi candidatul nostru in acea localitate si cred ca toate acestea sunt intelese pe deplin de dumneavoastra.

Am plecat de la 22%, suntem la 27%. Nu se pune problema sa nu intram in turul doi, dar important este cu ce scor intram in turul doi. Nu ne punem problema sa nu intram in batalia finala. Conteaza scorul cu care intram in batalia finala, pentru ca acest scor este scorul partidului. Nu putem sa spunem ca mai exista o alta formatiune politica care sa sustina PSD.

Acesta este scorul partidului nostru in fiecare localitate, la nivel de judet si la nivel de tara si este bine sa avem un scor bun pentru ca acest lucru creeaza si acea incredere de care avem atat de mare nevoie, iar acest lucru va fi pentru noi un punct de inceput foarte bun. In turul doi pornim de la zero. Nu pornim de la niciun scor, nici noi, nici Iohannis. Pornim de la zero. Avem dupa 15 ani posibilitatea sa dam, PSD, presedintele Romaniei si eu cred ca putem face acest lucru.

Atunci vom avea un presedinte care nu va fi doar presedintele celor care prefera culoarea galbena, va fi un presedinte pentru romani, pentru comunitati, pentru Romania si cred ca este de datoria noastra sa ne implicam”, a afirmat Viorica Dancila.

Liderul PSD a subliniat ca pierderea alegerilor prezidentiale va presupune transmiterea unei neincrederi in randul electoratului social-democrat.

„Perioada urmatoare este o perioada decisiva si, asa cum sunt obisnuita, o sa fiu foarte directa. Daca pierdem alegerile, cred ca va trebui sa acceptam ceea ce se intampla pana la alegerile urmatoare. Plecam cu o mare neincredere spre alegerile locale, iar pentru noi alegerile locale, din punct de vedere al partidului, sunt cele mai importante alegeri.

Plecam cu o mare problema la alegerile parlamentare, pentru ca stiti foarte bune, daca nu castigam alegerile locale, nu putem sa avem mari sperante spre alegerile parlamentare. De aceea, este foarte important modul in care ne vom implica in perioada urmatoare. (…)

Aceste alegeri, daca le-am pierde, ar avea implicatii pentru anul viitor pe care nu le dorim. Perioada urmatoare este o perioada care efectiv va fi cea care decide ce se va intampla pentru anul viitor.

Eu cred ca activul nostru de partid, si mai ales primarii, sunt cei care vor decide ceea ce se va intampla la alegerile prezidentiale si la alegerile locale si parlamentare de anul viitor”, a mai adaugat candidatul PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri