Delegația României a plecat la în Spania, pentru ultimul meci din această campanie de calificare. În aeroport, președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat că decizia finală pentru viitorul băncii tehnice se va lua în următoarele săptămâni, după ședințe ale Comitetului Executiv și a Comisiei Tehnice.

Viitorul lui Contra se decide în trei săptămâni

România a pierdut șansa de calificare directă la Campionatul European, după înfrângerea suferită cu Suedia, scor 0-2 pe Arena Națională. La plecarea spre Madrid, unde prima reprezentativă dispută meciul din ultima etapă a acestei campanii, Răzvan Burleanu declară că în următoarea perioadă vor avea loc mai multe ședințe la Casa Fotbalului, dar în următoarele trei săptămâni se va lua o decizie în privina viitorului lui Cosmin Contra pe banca tehnică a echipei naționale. De asemenea, președintele FRF a dezvăluit și starea de spirit de după meciul cu Suedia din vestiarul „tricolorilor”:

Am vorbit cu ei la vestiar după meci, le-am spus că mai avem o șansă în continuare, în Liga Națiunilor. Toți erau foarte dezamăgiți, dărâmați după jocul cu Suedia. O decizie finală pentru postul de antrenor va fi luată în maximum trei săptămâni, vom face o ședință în Comisia Eehnică și una în Comitetul Executiv. Înainte de toate, avem nevoie de o discuție cu selecționerul, așa este corect.

A fost un jucător emblematic pentru România, un antrenor care a venit într-un moment dificil pentru echipa națională, dar a făcut o treabă bună în această perioadă grea, de tranziție. Nu am discutat cu niciun antrenor în ultima perioadă. Vom avea o discuție cu Cosmin Contra înainte de orice, așa este corect să procedăm”, a declarat Răzvan Burleanu.

Evident, despre prorpia lui demisie dintr-un post plătit cu zeci de mii de euro lunar, NU A SUFLAT O VORBĂ. ȘI NICI NU VA SUFLA VREODATĂ, până când nu va fi schimbat prin alegeri. Pentru că – dacă nu mai intervine cine știm noi, și nu prea mai are cum să intervină, va fi ORICUM schimbat.

Vacanță la Madrid

După înfrângerea cu Suedia, meciul de pe „Wanda Metropolitano” din Madrid se va juca doar pentru palmaresul celor două reprezentative. Naționala iberică este deja calificată de pe primul loc, în timp ce „tricolorii” sunt la patru puncte în spatele Suediei, cu o etapă înainte de finalul preliminariilor.

Chiar dacă s-a ratat calificarea din preliminarii, România poate ajunge  pur- teoretic, dar practic e foarte greu – la Campionatul European după barajul din Liga Națiunilor. Semifinalele și finala se vor juca, într-o singură manșă, în luna martie a anului viitor, iar „tricolorii” își află adversarii pe 22 noiembrie.

136 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here