Caută
Close this search box.

Clujenii au trecut pe lângă calificare. Partida cu Celtic devine decisivă

CFR Cluj a pierdut cu Lazio, scor 0-1. Singurul gol al meciului a fost marcat de Joaquin Correa (25 de ani, atacant) în minutul 25.

CFR Cluj n-a mai reușit să repete pe „Olimpico” meciul fantastic din 2008, cu Roma, și a pierdut cu 0-1 în fața lui Lazio, amânând pentru ultima etapă decizia calificării. Trupa lui Petrescu mai are nevoie de un punct cu Celtic, acasă.

Cu un parcurs remarcabil în Europa, CFR s-a dus pe „Olimpico” având țintă punctul care asigura calificarea în primăvara continentală. Iar Petrescu și-a luat măsurile de siguranță cu o linie de 5 fundași, menită să închidă culoarele spre poarta lui Arlauskis. Și, poate, să dea eventual lovitura pe o contră, spre a repeta minunea din Cetatea Eternă reușită în urmă cu 11 ani, când Culio izbutea o „dublă” în memorabilul AS Roma – CFR 1-2 din Champions League.

Argentinianul a supraviețuit încă în trupa ardeleană pentru o nouă reprezentație pe arena mitică din capitala Italiei, numai că prima repriză avea să găsească o echipă clujeană înfundată în propria jumătate în fața vijeliei declanșate de băieții lui Inzaghi. A fost un adevărat asalt al gazdelor, imposibil de frânat de defensiva „Bursucului”. Correa a pornit șirul cu o incursiune facilă printre Peteleu și Culio, încheiată însă neinspirat (5), iar apoi Parolo (8) și Adekanye (16) ratează din careul românilor, semnând un start de partidă în care au arătat cine sunt șefii pe gazon.

Iar firescul s-a petrecut în minutul 25, când Correa a mutat tabela la 1-0 cu o execuție superbă, din cădere, la colțul lung. Sud-americanul și-a mai trecut în cont încă o fază grea, cu o oportunitate imensă irosită în duel unu contra unu cu Arlauskis (41) în finalul unui mitan în care Clujul a respirat greu, a inventat o bară prin Djokovici (38), dar, în rest, a tremurat serios și a scăpat ieftin cu un handicap minim la pauză.

Și pesemne că, la vestiare, va fi fost revoluție cu Dan Petrescu în prim-plan. Asta pentru că, reintrați pe teren, campionii României au găsit resurse să se metamorfozeze, să echilibreze balanța și să caute egalarea visată, echivalentă cu biletele calificării. Proto a intervenit însă salvator la o deviere a propriului stoper (49), iar Păun și Omrani (54) semnează împreună cea mai mare ocazie a Clujului, cu Bilel incapabil să trimită balonul în plasă din numai 4-5 metri!

Petrescu a mișcat și în componența echipei, a reașezat-o ofensiv prin trimiterea în luptă a lui Deac în locul lui Bordeianu, plus un proaspăt Traore în schimbul lui Păun, iar mutările se simt imediat în iarbă. Ivorianul reușește să și introducă mingea în plasă din marginea careului mic, dar golul e anulat corect pentru ofsaid (69).

Posesia se mai îndulcește și ea, Clujul găsește resurse să forțeze pe finalul jocului, dar nu poate să găsească drumul spre plasa lazialilor. E a doua înfrânegere din grupă, după 0-2 cu Celtic, iar totul se decide în ultima rundă, atunci când CFR-ul primește acasă vizita scoțienilor, cu care, în august, au scos un 1-1 în Gruia, în preliminariile Champions League.

Ar fi scorul perfect și pe 12 decembrie, pe Someș, o remiză care ar declanșa sărbătoarea în cabina campioanei și ar deschide lista cu planuri pentru primăvară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri