Cu o soție secretară, viceliderul grupului PSD al Camerei Deputaților, Radu Băbuș, a agonisit din salariu o avere impresionantă. În medie lunară, salariul de parlamentar este de 10.000 de lei.

Radu Băbuș, 41 de ani, este finul lui Nicușor Constantinescu, fostul baron local, aflat acum la pușcărie și domiciliază în Constanța. Are trei terenuri – unul intravilan în județul Tulcea, de 1.100 mp, și două agricole în județul Constanța, de 15 hectare cumulat (unul de 6, cumpărat, și altul de 9, primit donație).

Tot donație a fost și apartamentul de 160 de metri pătrați. Generosului donator nu i s-a dezvăluit numele, însă.

Autoturismul deținut de deputat, un BMW 730, a fost cumpărat.

Când vine vorba de bijuterii, Băbuș a adunat bunuri de 30.000 de euro. Interesant este că pesedistul menționează „medalii și decorații” de aproximativ 5.000 de euro, fără alte precizări.

O natură mai misterioasă, Băbuș nu a publicat numele persoanei căruia i-a vândut un apartament, în 2018, cu peste 312.000 de lei.

Într-o bancă, viceliderul PSD de la Camera Deputaților are peste 1,4 milioane de lei. Și mai frumos, omul a dat trei împrumuturi, în valoare totală de aproape 900.000 de lei. Două dintre acestea au fost date firmelor lui (Edilservis SRL și Bora Two SRL – este de menționat că cifra anuală de afaceri a fiecărei firme este între 50.000 și 80.000 de lei, deci e neclar de ce a fost nevoie de împrumuturi de sute de mii de lei), unul nu se știe cui, beneficiarul a fost anonimizat.

Cum salariul lunar al deputatului este de doar 10.000 de lei, averea sa apare ca fiind cu totul magică.

143 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here