Caută
Close this search box.

Dragnea face tot posibilul să iasă de la Rahova. E ultima şansă!

Liviu Dragnea vrea cu tot dinadinsul să iasă din pușcărie. Încarcerat la Penitenciarul Rahova, unde execută o pedeapsă de trei ani și șase luni, dictată de magistrații ÎCCJ în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, fostul președinte al Partidului Social Democrat a făcut, prin intermediul avocaților, recurs în casație.

Surse judiciare, citate de Mediafax, precizează că, potrivit practicii existente în cazurile de admitere a unui recurs în casație, probele pot consta în „mărturii esențiale ale unor martori credibili, condamnări ale unor martori din dosarul său pentru fapte de mărturie mincinoasă sau probe fizice precum înregistrări audio/ video care prezintă fapte, întâmplări, ori discuții radical contradictorii stării de fapt pentru care s-a dispus condamnarea”.

Pentru a avea câștig de cauză, Liviu Dragnea trebuie să dovedească acum, potrivit fanatik.ro, un viciu grav procedural comis de completele de judecată de la instanța supremă care l-au condamnat, în cazul contestației în anulare sau să aducă o probă materială nouă, necunoscută de nici o instanță până la momentul condamnării sale definitive.

O dată cu acest demers, Dragnea epuizează toate căile naționale de atac, iar în cazul unei noi decizii nefavorabile, cel mai probabil va contesta condamnarea definitivă pentru fapte de corupție printr-o acțiune la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri