Liderii politici au ținut să dea un exemplu duminică și au venit încă de dimineață la secțiile de vot.

Cei doi candidați la cea mai înaltă funcție în stat au fost și cei mai emoționați și le-au cerut românilor să nu stea în casă într-un moment extrem de important pentru soarta țării.

Klaus Iohannis a votat la liceul Jean Monnet la ora 9, fără soția sa, așa cum s-a întâmplat și în primul tur, dar și la europarlamentare. I-a fost alături Ludovic Orban.

Klaus Iohannis„E o zi foarte importantă. Votăm pentru viitorul României, pentru direcția în care va merge România mai departe. Este ziua campionilor cu ștampila „votat” în mână.”

Reporter„Aveți emoții?”

Iohannis: „Sigur că am emoții și am așteptări să vină mulți români la vot și evident cu ceva emoție așteptăm diseară rezultatul.”

Viorica Dăncilă s-a prezentat la “Sfântul Sava” din Capitală, dimineață la 8. A fost însoțită de Lia Olguța Vasilescu.

Viorica Dăncilă„Votul de astăzi poate creiona un alt viitor pentru România. Poate că în deciziile celui care va fi ales să vedem multe din aspirațiile poporului român.”

Premierul Ludovic Orban a votat la o secție din Dobroești, județul Ilfov.

Ludovic Orban„Am votat pentru o Românie în care fiecare român să aibă o șansă să ducă o viață bună, o Românie care să se dezvolte, în care instituțiile statului să servească cetățenii, în care legea e lege și cei din Diaspora să se întoarcă acasă.”

La ora 11 a venit și rândul fostului președinte al României, Traian Băsescu.

Traian Băsescu„Vreau garanția că România va evolua pozitiv în interiorul UE, a NATO. Democrația nu e o chestiune facultativă. Mulți asta înțeleg. Așa e, nu ne obligă Constituția, dar dacă vrei democrație apără cu vot.”

Carmen Iohannis a votat la o secție din Sibiu la ora 11 și 50 de minute.

Carmen Iohannis: „Am votat și mă simt bine. Vă invit pe voi toți, dragi români, să veniți la vot. Să nu subestimați ziua de astăzi, importanța ei și să o transformați într-o zi de glorie.”

Primarul Capitalei Gabriela Firea, a ajuns la secția de vot de la la Colegiul Tehnic Mecanic “Grivița” dis-de-dimineață, înainte ca ușile să se deschidă. Așa că a așteptat câteva momente până să ajungă la urnă.

Gabriela Firea: „Am votat pentru o Românie în care toți cetățenii să fie respectați.”

Liderul USR Dan Barna a votat la Sibiu.

Dan Barna„Îndemn oamenii să iasă, să voteze. E un moment important pentru istoria României.”

În schimb, liderul UDMR Kelemen Hunor a votat la Cluj Napoca.

Kelemen Hunor„Am votat pentru o Românie mai bună, mai faină. Pentru cei care nu au ajuns încă la vot îi sfătuiesc să vină să voteze.”

Cei doi candatii pentru funcția de președinte al României vor aștepta primele estimări de la ora 21, la sediile de campanie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 1 =