Caută
Close this search box.

Primăria Capitalei reacționează la acuzațiile lui Vlad Voculescu: ”Acționăm în judecată pe toți cei care lansează astfel de calomnii”

Primăria Capitalei reacționează la afirmațiile lui Vlad Voiculescu, potrivit cărora Gabriela Firea a transmis în ASSMB (Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București) mesajul ca documente privind achizițiile făcute la spitalele din subordinea primăriei să fie făcute pierdute.

Printr-un comunicat, Primăria Capitalei spune că „este exclus” acest lucru și spune că îi va „acționa în judecată pe toți cei care lansează sau colportează astfel de calomnii”.

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a scris vineri, într-o postare pe Facebook, că a aflat „din surse credibile” că primarul general Gabriela Firea „a transmis în ASSMB mesajul ca documente privind achizițiile făcute la spitalele din subordinea Primăriei să fie făcute pierdute”. El îi roagă pe „toți angajații (funcționarii sau nu) din toate instituțiile din subordinea Primăriei să nu dea curs unor cerințe ilegale și imorale”.

La postarea lui Vlad Voiculescu a comentat și fosta șefă a Departamentului juridic al ASSMB, Nicoleta Lavinia Coțofană. „Domnule Voiculescu, aflu că mi-au sigilat biroul, ridicat laptopul. Mă refer la biroul în care se regăsesc documentele din Gomoiu si au dat afară experții angajați de ASSMB, cei care au descoperit ilegalitățile”, a scris aceasta.

Reacția Primăriei Capitalei, difuzată vineri seară, într-un comunicat:

„În legătură cu afirmațiile calomnioase ale unui posibil viitor candidat la Primăria Capitalei, potrivit cărora Primarul General Gabriela Firea ar fi dat dispoziții ca actele privind achizițiile din spitalele Municipalității să fie distruse sau pierdute, facem următoarele precizări:

Primăria Capitalei și structurile sale subordonate sunt printre cele mai verificate instituții de către organele statului, în afara auditului intern și a misiunilor Corpului de Control propriu existând în fiecare an controale amănunțite ale Curții de Conturi.

Este exclus ca documente de o asemenea importanță, așa cum sunt dosarele achizițiilor publice să poată dispărea peste noapte, iar încercarea de a pune o astfel de acuzație pe seama Primarului General nu este decât o dovadă a precarității mijloacelor care sunt folosite în lupta politică.

Astfel de acuzații lipsite de orice fundament sau bază reală aduc atingere nu doar prestigiului Primăriei Capitalei și Primarului General, ci afectează direct întreg personalul din unitățile medicale ale Municipalități, motiv pentru care ne rezervăm dreptul de a-i acționa în judecată pe toți cei care lansează sau colportează astfel de calomnii.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri