Caută
Close this search box.

REZULTATE, ORA 14. Se încinge bătălia pentru locul 2, Dăncilă are PROBLEME serioase

Marea miză a primului tur este bătălia pentru locul doi între Viorica Dăncilă și Dan Barna, iar casele de sondaje care realizează exit-poll-urile raportau la ora 14.00 o distanță de 4-5 puncte procentuale între fostul premier și candidatul USR/PLUS.

Cifrele se schimbă însă de la o oră la alta, iar sondajele interne nu iau în calcul votul din diaspora, de unde Barna ar putea recupera câteva puncte procentuale. În plus, Dăncilă se află pe o tendință de scădere în țară, iar Barna urcă pe măsură ce înaintăm în a doua parte a zilei.

Electoratul rural, preponderent PSD, iese la vot în mod tradițional în prima parte a zilei, când PSD tinde să-și epuizeze bazinul electoral. Chiar și în rândul electoratului rural însă, prezența a fost mai scăzută față de alte alegeri.

”Dacă dinamica din sondaje se păstrează, Barna are șanse mari să intre în turul doi”, a declarat pentru G4Media.ro unul dintre sociologii implicați în realizarea sondajelor.

Surse din PNL susțin că președintele Klaus Iohannis conduce detașat, având la ora 14.00, potrivit unui exit poll, dublul voturilor lui Viorica Dăncilă.

Liderul PSD a primit deocamdată 20% din voturi. Lupta pentru turul 2 se dă cu Dan Barna, candidatul USR, care la ora 14.00 adunase 16% din voturi.

Experiența anilor trecuți arată însă că alegătorii PSD vin la vot în prima parte a zilei, iar cei care nu votează cu PSD trec pe la urne mai ales în partea a doua.

Prin urmare, Viorica Dăncilă este așteptată să scadă, ca procent, în orele următoare.

Mircea Diaconu urmează, cu 11% din voturi, iar candidatul PMP, Teodor Paleologu, are 7%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri