Soare și temperaturi de sfârșit de august. Vremea a doborât un record istoric, lună octombrie fiind cea mai călduroasă din ultimii 140 de ani, de atunci de când se fac măsurători.

Prognoza meteo ne aduce un val de aer tropical blocat în estul continentului provoacă în continuare anomalii termice.

Meteorologii au anunțat și prognoza pentru vineri, sâmbăta și duminică.

Vineri, 8 noiembrie 2019. Vremea va fi caldã pentru prima decadã a lunii noiembrie în toatã ţara, dar în special în jumãtatea de sud-est. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra în general între 14 şi 24 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Munteniei şi al Dobrogei, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 şi 15 grade.

Cerul va avea înnorãri în majoritatea zonelor şi va ploua pe arii extinse în Oltenia, Banat şi Transilvania şi zonele montane şi local în Crişana, Maramureş, Moldova şi în vestul şi nordul Munteniei. În special în zona Carpaţilor Meridionali şi a Subcarpaţilor Getici, în Carpaţii şi Subcarpaţii de Curburã cantitãţile de apã vor depãşi 15…25 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte şi izolat şi trecãtor în sud şi în sud-vest.

Dimineaţa şi noaptea, pe spaţii mici vor fi condiţii de ceaţã.

Sâmbătă, 9 noiembrie 2019. Vremea va fi în general frumoasã şi deosebit de caldã pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în special seara şi noaptea în vest şi în sud-vest unde local vor fi ploi, mai ales averse.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte, iar la cote mai reduse şi în Banat.

Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 24 de grade, iar cele minime, în general, între 4 şi 14 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.

Duminică, 10 noiembrie 2019. Vremea se va menţine mai caldã decât în mod normal pentru aceastã perioadã din an, chiar deosebit de caldã în sud-estul ţãrii.

Cerul va avea înnorãri temporare şi va ploua în regiunile sud-vestice şi local în cele vestice şi centrale. În restul teritoriului cerul va fi variabil pe parcursul zilei, cu unele înnorãri dupã orele serii, când izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificãri la munte, cu precãdere pe creste, precum şi în vestul şi estul ţãrii.

Temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 23 de grade, iar cele minime între 5 şi 15 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.