Caută
Close this search box.

Ambasadorul Hans Klemm, decorat de Iohannis la final de mandat

hans klemm

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a fost decorat de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul Național Steaua României, cel mai înalt ordin național românesc.

Parteneriatul strategic dintre România şi SUA este „mai solid” şi „mai dinamic” decât în orice moment din istoria sa, a declarat, marţi, preşedintele Klaus Iohannis, la ceremonia de decorare a ambasadorului Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Mare Cruce.

Şeful statului a subliniat că Hans Klemm, care urmează să îşi încheie mandatul la Bucureşti, a contribuit „extraordinar” la dezvoltarea relaţiilor dintre România şi SUA.

Ambasadorul SUA i-a mulțumit președintelui României pentru „această onoare”.

„Vă mulțumesc pentru acestă onoare. Am rugat echipa mea să mi se alăture azi, pentru că prin munca lor a fost posibilă această recunoaștere a muncii. Am promovat securitate națională în raport cu partenerii strategici. Am avut realizări deosebite și militar și informativ. Întâlnirea dvs. cu Trump a făcut parte din acest efort. Am căutat să promovăm democrația și să contribuim la consolidarea insituțiilor democractice”, a spus Hans Klemm în cadrul ceremoniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri