Conducerea Spitalului Judeţean Focşani anunţă că a demarat o anchetă după moartea fetiţei de patru luni şi jumătate consultată de un medic din Ambulatoriul de specialitate al unităţii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SJU Focşani, Alina Cosma, spitalul a constituit o comisie pentru a verifica dacă din punct de vedere administrativ au fost respectate toate protocoalele şi toate procedurile de consultaţie.

”Copilul nu a fost consultat în Unitatea de Primiri Urgenţe şi nici în Secţia de Pediatrie. Aşa cum reiese din registrul de consultaţii, bebeluşul a fost consultat în cabinetul de pediatrie din Policlinică de către doamna doctor Mihalache. Totodată, pentru a vedea dacă au fost probleme în cazul respectiv, spitalul a constituit o comisie pentru a verifica dacă, din punct de vedere administrativ, dacă au fost respectate toate procedurile de consultaţie”, a spus Alina Cosma, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă.

La rândul său, medicul care a consultat copilul suţine că nu avea simptome de pneumonie.

”În data de 6 decembrie, la ora 12:14, am consultat copilul Petre Daria Maria, în vârstă de patru luni şi jumătate. La examenul clinic nu am depistat simptomatologii respiratorii, copilul respira bine, avea un tonus bun, a fost consultat pe îndelete. Temperatura intrarectală a fost de 36,8 grade, i-am administrat un antitermic. La examenul clinic am găsit un faringe hiper emic, fără alte modificări vizibile. Copilul a primit o reţetă acasă cu antitermic şi simptomatice, a spus dr. Mihaela Mihalache, medicul care a consultat bebeluşul.

Potrivit reprezentanţilor SJU Galaţi, în urma necropsiei, medicii legişti de la SML Vrancea au stabilit că fetiţa a murit din cauza unei pneumonii şi a unei insuficienţe respiratorii, probe urmând a fi trimise la Institutul de Medicină Legală din Iaşi, pentru confirmare.

La rândul lor, poliţiştii s-au autosesizat şi au deschis dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă.

Fetiţa a fost înmormântată, miercuri, în comuna Garoafa, din judetul Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here