Miercuri, cu o întârziere de o oră cauzată de conferința de presa pe tema rezidentiatului, a avut loc întâlnirea dintre delegația APMA condusa de dr. Cosmin Alexandrescu și ministrul Sănătății Victor Costache.

Problemele abordate au fost cele care afecteaza functionarea normala a ambulatoriului de specialitate, probleme acumulate in timp si ramase nerezolvate, ambulatoriul de specialitate fiind frumoasa ignorata din sistemul de sanatate din Romania.

S-au discutat intr-o atmosfera destinsa probleme extrem de serioase, cum ar fi: discriminarea medicilor specialisti in ceea ce priveste valoarea punctului, circuitul pacientilor pe traseul medic de familie – medic specialist – spital, necesitatea ca asociatiile profesionale si patronale sa fie parte la negocieri su nu doar consultari in ceea ce priveste contractul cadru si normele acestuia, precum si numeroase alte probleme pe care le gasiti in materialul alaturat. S-a convenit continuarea discutiilor intr-un format mai larg, care sa cuprinda si reprezentanti ai CNAS, medicilor de familie”, precizează un comunicat APMA.

Sursa foto: APMA

La întâlnire au mai participat secratul de stat Horațiu Moldovan, consilierul Andrei Baciu, iar din partea APMA Irina Bantas, Cristina Dragnea, Matilda Zavoianu si Cristiana Chiciorea.

Sursă foto: APMA

Reprezentantii ministerului Sanatatii si-au aratat disponibilitatea catre rezolvarea majoritatii aspectelor prezentate, chiar daca unele dintre ele exced competentele stricte ale MS, fiind nevoie si modificari legislstive in Parlament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here