Caută
Close this search box.

DEMIS de Dăncilă, la solicitarea lui Dragnea, un procuror candidează la şefia Parchetului General

Luni a fost ultima zi pentru depunarea candidaturii pentru funcțiile vacante de conducere de la Parchetul General, DNA și DIICOT.

Printre numele care s-ar fi înscris în cursa pentru șefia Ministerului Public se află și cel al procurorului Horațiu Radu, un nume controversat care a intrat în conflict cu PSD pe vremea lui Liviu Dragnea.

Mai exact, Horațiu Radu a fost schimbat din poziția de agent al Guvernului României pentru Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, în 2018, de Viorica Dăncilă, după ce a intrat în conflict cu Liviu Dragnea și Darius Vâlcov.

De altfel, cei doi l-au atacat public pe procuror înainte ca premierul să semneze decizia de înlocuire din funcție, potrivit b1.ro.

„Mai este un domn la MAE care se opune la tot ce vine de la Guvern. O să-i propun premierului să avem o analiză serioasă a tuturor celor din guvern care au blocat acte. Nu ştiu ce va face ministrul respectiv cu el. Noi nu mai vrem să ne păcălim cu noţiunea de coincidenţă. (…)

Dacă este o reţea, te duci cu gândul la celebrul stat paralel, căci nu se poate, undeva trebuie să există o coordonare. Şi prin judeţe există starea asta. Şi în SUA s-a vorbit de deep state, Trump a ieşit să spună”, spunea Liviu Dragnea, în mai 2018, la România TV.

La câteva zile după această declarație, Horațiu Radu era schimbat din funcție prin decizie semnată de premierul Viorica Dăncilă. Acesta se afla în poziția de agent al Guvernului României pentru Curtea de Justiţie a Uniunii Europene din ianuarie 2013.

Anterior, în perioada 2011-2012, acesta a îndeplinit funcţia de subsecretar de stat în cadrul Departamentului pentru Afaceri Europene (ulterior Ministerului Afacerilor Europene), fiind şi Agent al Guvernului României pentru Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, iar în perioada 2007-2011 cea de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Agent Guvernamental al României pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

FOTO: Bursa

Răzvan-Horaţiu Radu este doctor al Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti, specializarea drept penal. În prezent acesta activează ca adjunct al procurorului general.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri