Profesorul Mircea Beuran, șeful clinicii de chirurgie a Spitalului Floreasca a declarat pentru MagnaNews că „până acum (n.r. duminică, ora 11) nu m-a chemat nimeni, nu m-a căutat nimeni nici măcar la telefon„.

Este regratabil ceea ce s-a întâmplat în blocul operator ne asumăm absolut toate manevrele care țin de medic. Nu știm cum s-a produs acest incident de chirurgie electrică, dar este exclusă folosirea unor substanțe inflamatorii așa cum a fost prezentată în mod eronat informația. Suntem primii care vrem să aflăm adevărul, dar până acum nu m-a chemat nimeni, nu m-a căutat nimeni nici măcar la telefon„, a declarat medicul Mircea Beuran.

Reacția lui Beuran vine după ce, sâmbătă, Victor Costache, ministrul Sănătății, a declarat că „surpinzătoare este atitudinea unor chirurgi implicați în acest eveniment care refuză să coopereze cu echipele de control de la Ministerul Sănătății și Direcția de Sănătate Publică București„.

Cum a ajuns pacienta să sufere arsuri pe 25 la sută pe suprafața corpului pe masa de operație

În dată de 10.12.2019, o pacientă cu o afecțiune ocologică avansată a fost internată la Spitalul de Urgență Floreasca, cu diagnostic de cancer pancreatic, în vederea intervenției chirurgicale ce a avut loc în dată 13.12.2019, operație ce a fost condusă de prof. dr. Mircea Beuran.

Menționăm că pacienta avea un cancer pancreatic invaziv, iar operația a fost refuzată de alți chirurgi.

Recuperarea post operatorie a fost monitorizată în continuare în cadrul spitalului Floreasca, timp de o săptămâna.

În dimineață zilei de 22.12.2019, femeia a suferit o hemoragie hemoragie digestivă superioară și una intraperitoneală severă, fapt ce a necesitat intervenție medicală de maximă urgență. Echipa de gardă de la chirugie a intrat cu pacienta în sala de operație, doctorul Beuran fiind anunțat de telefonic de gravitatea situației.

Beuran a anunțat că vine pentru a sprijini echipa, fiind vorba de o operație dificilă.

„Au dus bolnava în blocul operator de urgențe unde, în clipa în care au folosit electrocauterul, au simțit miros de priză arsă. Și au sesizat că de sub câmpurile operatorii apare fum. În clipa apariției fumului colegii mei au mobilizat câmpul operator, dar, intrând aer sub câmp, acesta s-a autoaprins, probabil de la o scânteie”, explică profesorul Beuran.

Mircea Beuran NU SE AFLA în sala de oprație în timpul incidentului, sala de operație fiind supravegheată video, deci se pot demonstra ușor afirmațiile sale.

În ceea ce privește folosirea unor substanțe inflamatoare care ar fi declanșat flacără, dr. Beuran declară că este exclusă această variantă, pacienta fiind polialergică nu a fost folosită soluție iodată pentru sterilizare.

Din blocul operator, pacienta a fost transferată la AȚI (Terapie Intensivă) și ulterior, în dată de 23.12.2019, în jurul orei 13, transferată la secția AȚI Marii Arși, cu arsuri de gradul doi pe 25 la sută din suprafața corpului conform documentelor medicale.

Dr. Mircea Beuran l-a anunțat pe managerul Spitalului Floreasca cu privire la acest incident, pe directorul medical, pe medicul coordonator al blocului operator, precum și pe membrii familiei pacientei în cauză (lucru confirmat de familie printr-un comunicat de presă).

Mircea Beuran acuză conducerea Spitalului Floreasca că nu a informat Ministerul Sănătății despre accident imediat, așa cum prevede protocolul și, în același timp, nu exclude posibilitatea unei erori umane în cazul femeii incendiate în sala de operație în urmă cu o săptămână.

Ce a spus Emanuel Ungureanu, USR: O pacientă a ars ca o torță

„Beuran, fostul consilier prezidențial al lui Iliescu a dat foc unei paciente în sala de operație! Update, deși protocolul operator semnat de Beuran îl indică pe acesta ca fiind în sală la momentul incendierii pacientei, acesta a declarat presei că nu se afla în sală.
Dacă este adevărat ce susține verbal Beuran înseamnă că acesta a comis fals și uz de fals susținând că a fost în sala de operație când de fapt nu a fost!

Parchetul se va pronunța în acest caz după ce voi depune o sesizare penală pentru elucidarea modului în care a decurs tragedia).

Chirurgul Beuran, 66 de ani, un pesedist plagiator de renume, capul Umefistanului, ar fi fost în sala unde a luat foc o pacientă pe care a operat-o în data de 22 decembrie!

Iată cum descriu 2 brancardieri că s-ar fi întâmplat nenorocirea:

Brancardier 1

„Când m-am întors în Blocul Operator am simțit un miros puternic de fum și am verificat de unde provine, observând că focul provine din Sala 1.

Intrând în sala 1 am văzut multă apă pe podea și toata lumea prezentă speriată, iar pacienta care se afla pe masa de operații fumega.

S-au făcut manevrele necesare unui astfel de incident, urmând ca apoi să transport pacienta în Sala 2, conform indicației medicului după care am transportat-o în ATI Poli 2.”

Brancardier 2

„Mă aflam pe holul blocului operator auzind țipete și gălăgie,îndreptându-mă către Sala 1 m-am întâlnit cu îngrijitoarea blocului operator care avea o galeata de apă în mână, i-am luat galeata ducându-mă în sală, ajunsă acolo era mult fum și foc, domnul doctor speriat s-a aplecat peste pacientă care era în flăcări. Am aruncat apa stingând focul. Am mutat pacientul in sala 2 la solicitarea medicului.”

Acest incident se pare că a fost inițial mușamalizat de către Direcția de Sănătate Publică București unde Pintea a numit-o ca director executiv pe Cristina Pelin, filieră PSD.

Absolut scandalos, Inspecția Sanitară de Stat care a fost trimisă în cele din urmă să cerceteze cazul, NU I-A LUAT NICIO DECLARAȚIE CHIRURGULUI BEURAN cel care a fost mâna 1 pentru această intervenție chirurgicală.

Nici ceilalți 2 medici care au fost în sală la momentul tragediei nu au fost audiați.

Se încearcă, se pare, ca de obicei, găsirea unor vinovați din rândul personalului auxiliar.

Din spusele asistentelor și a brancardierilor rezultă faptul că, echipa coordonată de Beuran care opera o bolnavă de cancer, ar fi folosit greșit substanțele de dezinfecție a tegumentelor, a îmbibat cu aceste soluții câmpul operator de sub pacientă și la contactul cu electrocauterul pielea pacientei și câmpurile sterile au luat foc.

Pacienta a ars ca o torță câteva secunde până ce o asistentă a aruncat un lighean de apă peste masa de operație.

Îl rog pe ministrul Sănătății, Victor Costache, să trimită urgent un control la Spitalul Floreasca și să verifice ce substanțe sunt folosite în sălile de operație pentru dezinfecție în Spitalul Floreasca și cum sunt instruiți chirurgii să lucreze cu ele?

Pacienta incendiată pe masa de operație este în stare critică, cu arsuri peste 40% din suprafața corpului și se zbate între viață și moarte!

Suntem blestemați ca popor ca în secolul 21 sălile de operație să fie populate de beurani incompetenți dar bolnavi de putere!”, a scris sâmbătă Emanuel Ungureanu pe pagina sa de Facebook.

În replică, Mircea Beuran anunță că îl acționează în judecată pe Emanuel Ungureanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.