Caută
Close this search box.

Guvernul anunță interzicerea detașărilor de la privat la stat

violeta alexandru

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat că în cadrul şedinţei de Guvern a propus, printre altele, menţinerea sporurilor şi indemnizaţiilor la nivelul anului 2019 în proiectul privind modificarea OUG 114.

„Am prezentat propunerile Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale pentru modificarea OUG 114/2018. (…) Şi propunerile noastre vin în direcţia, pe de-o parte a menţinerii sporurilor la nivelul anului 2019, respectiv a indemnizaţiilor. Am propus, de asemenea, ca indemnizaţia de hrană să fie, de asemenea, menţinută la cuantumul anului 2019, adică să nu crească”, a declarat Violeta Alexandru, vineri seară, la finalul şedinţei de Guvern

Ea a adăugat că a propus Cabinetului să analizeze, fiind o primă lectură, „oportunitatea interzicerea cumulului pensiei cu salariul în sistemul public”.

Violeta Alexandru a precizat că o altă propunere a fost aceea de a fi „sistate detaşările din sistemul privat în sistemul public, cu excepţia misiunilor diplomatice, respectiv cu excepţia angajaţilor din Departamentul de Comerţ Exterior care au o anumită specificitate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri