Caută
Close this search box.

ÎCCJ a decis: Negulescu și Onea, rămân în continuare sub control judiciar

Zi cu ghinion pentru Lucian Onea și Mircea Negulescu.

Fostul magistrat Negulescu și ex-șeful DNA Ploiești, Onea, rămân în continuare sub control judiciar, a decis ÎCCJ. Instanța Supremă le-a prelungit mandatele celor doi, dispuse în dosarul în care au fost trimişi în judecată de SIIJ pentru pretinse fapte de represiune nedreaptă şi măsluire a unor probe.

„În temeiul art. 348 alin. (2) Cod procedură penală raportat la art. 207 alin. (2) şi alin. (4) Cod procedură penală, menţine măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpaţii: Onea Lucian Gabriel şi Negulescu Mircea, cu obligaţiile şi restricţiile stabilite în sarcina acestora prin încheierea de şedinţă din camera de consiliu din data de 18 iulie 2019, pronunţată judecătorul de cameră preliminară, în dosarul nr. 1916/1/2019/a1.1 al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia penală. În baza dispoziţiilor art.215 alin. (3) Cod procedură penală atrage atenţia inculpaţilor Onea Lucian Gabriel şi Negulescu Mircea că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor stabilite în sarcina lor, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Dispune efectuarea cuvenitelor comunicări, conform prevederilor art.215 alin. (5) Cod procedură penală. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronun?are. Pronunţată în şedinţa din Camera de Consiliu, azi 13 decembrie 2019”, a decis ÎCCJ.

Verdictul dat vineri de magistrații Înaltei Curți nu este definitiv și poate fi atacat, la aceeași instanță, de cei doi inculpați, Mircea Negulescu și Lucian Onea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri