Caută
Close this search box.

Mike Pompeo anunţă că va coopera în procedura de DESTITUIRE a preşedintelui Trump

mike pompeo

Secretarul de stat american Mike Pompeo a anunţat că va depune mărturie şi va furniza documente, în cadrul procedurii din Senat, de punere sub acuzare a preşedintelui Donald Trump, ”dacă acest lucru este adecvat şi cerut de lege”.

Pompeo a făcut această declaraţie într-o conferinţă de presă, la Departamentul de Stat american, în contextul în care Camera Reprezentanţilor a Congresului SUA, controlată de democraţi, urma să dezbată punerea sub acuzare a preşedintelui Trump, pentru abuz de putere şi obstrucţionarea activităţii Congresului.

Pe de altă parte, parlamentarii republicani au criticat demersul democraţilor în vederea destituirii liderului de la Casa Albă, susţinând că acuzaţiile la adresa lui Trump sunt incorecte şi subiective.

”Asistăm astăzi la ceva fără precedent în istoria americană, o procedură de punere sub acuzare extrem de partizană, fără fapte care să o susţină”, a afirmat David Rouzer, reprezentant al statului Carolina de Nord. El i-a acuzat pe democraţi că nutresc o ”ură profundă” faţă de Donald Trump.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri