Caută
Close this search box.

SURSE Dan Barna s-a întâlnit cu președintele Klaus Iohannis la Cotroceni

Președintele USR, Dan Barna, a avut luni o întrevedere cu președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni. Surse politice susțin pentru Digi24.ro că președintele a discutat cu liderul USR despre modificarea legislației electorale, astfel încât primarii să fie aleși în două tururi, despre bugetul pentru anul viitor dar și despre alegerile anticipate.

Întrevederea a avut loc înainte de participarea președintelui la Adunarea Generală a Asociației Municipiilor, unde Klaus Iohannis a vorbit, din nou, despre posibilitatea ca executivul să își asume răspunderea sau să dea o ordonanță de urgență pentru alegerea primarilor în două tururi.

Președintele Klaus Iohannis a spus că își dorește ca primarii să fie aleși în două tururi de scrutin și că, dacă proiectele de lege aflate în Parlament nu vor trece, atunci asumarea răspunderii de către Guvern ar fi „o abordare rezonabilă”.

În privința bugetului, Klaus Iohannis a dorit să se asigure că USR va susține proiectul de buget pentru anul 2020, în Parlament.

FOTO: tribuna.ro

„A rămas deschisă discuția despre anticipate. Nu e nimic clar, dar președintele a spus că susține varianta anticipatelor”, au declarat sursele citate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri