Programul de vizită pentru aparţinători a fost limitat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, la maxim o oră pe zi, pentru a preveni îmbolnăvirile de gripă. Totodată, vizitatorii vor fi triaţi, iar celor cu simptome respiratorii nu li se va permite accesul.

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu a decis limitarea programului de vizită în toate secţiile spitalului la maxim o oră pe zi, în condiţiile evoluţiei gripei la nivel naţional şi pentru a preveni îmbolnăvirea pacienţilor şi aparţinătorilor.

Fiecare secţie îşi va stabili orarul de acces, iar acesta va fi afişat la loc vizibil la intrarea în secţie.

„Nu se va permite accesul a mai mult de un aparţinător la un pacient. Fiecare secţie va desemna, în timpul orei de vizită, o asistentă responsabilă cu triajul vizitatorilor, în sensul depistării şi refuzării accesului celor cu simptome respiratorii. Persoanele cărora li se poate permite accesul în secţie trebuie să solicite şi să poarte mască. Nu este permis accesul copiilor. Aparţinătorii vor fi instruiţi să facă o dezinfecţie igienică a mâinilor la intrarea în secţie şi la părăsirea salonului. Vizitatorii nu au voie să stea pe patul pacienţilor ci doar pe scaunele din salon”, au transmis reprezentanţii spitalului.

De asemenea, vor fi luate măsuri pentru asigurarea stocurilor de medicamente specifice infecţiilor respiratorii şi de materiale sanitare, echipamente de protecţie şi dezinfectanţi, precum şi pentru asigurarea de paturi suplimentare, în alte secţii, în caz de necesitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here