Caută
Close this search box.

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție de la Chişinău, în arest preventiv: În spatele dosarului stă Președintele

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție (PA) de la Chișinău, Viorel Morari, a fost plasat în arest preventiv, pentru 20 de zile, în izolator.

Hotărârea a fost pronunțată de magistrații Judecătoriei sectorului Ciocana din Chișinău, după ce procurorii au venit cu un demers în acest sens.

Fostul procuror – șef al PA declară să dosarul său este unul politic, fiind coordonat de șeful statului și noul procuror general.

În timp ce era escortat de mascați la judecătorie, Viorel Morari, șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, le-a declarat jurnaliștilor că totul se face acum pentru a sustrage atenția, potrivit RFI. Totodată, Viorel Morari neagă că ar fi îndeplinit indicațiile fostului lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc.

„Comanda este de la președinte și o să vă explic pe parcurs. În prezent, este implicată și conducerea Procuraturii Generale, inclusiv unii adjuncți ai procuraturii”, a precizat Viorel Morari, adus în cătușe, în fața magistraților.

Șeful statului, Igor Dodon nu a venit deocamdată cu o reacție pe marginea acuzațiilor lansate.

FOTO: anticoruptie.md

Potrivit procurorilor moldoveni, Viorel Morari este bănuit că, în martie 2017, a primit de la fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc o plângere pe care a înregistrat-o ”contrar cerinţelor legale, pornind un proces penal şi ulterior urmărirea penală şi falsificând în cauza penală mai multe acte procesuale.

Toate aceste acţiuni au fost făcute din interese personale, precum şi în interesul petentului şi a mai multor persoane din anturajul lui, pentru a-i proteja de implicare în calitate de bănuiţi în cauza penală privind frauda bancară – furtul miliardului şi a obstrucţiona cercetarea rapidă, completă şi obiectivă a acestei cauze penale”.

La sfârșitul săptămânii trecute, Morari a fost reținut, pentru 72 de ore, fiind suspectat de abuz în serviciu și fals în acte publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri